Albatross lyfter från träsket

Första segern på tre månader kom i grevens tid för BK Albatross. Tack vare 12–8 hemma mot BK Force är "Alba" åter med i jakten på ett förnyat elitseriekontrakt.
Sport • Publicerad 3 mars 2008

- Fruktansvärt skönt. Det var vinna eller försvinna som gällde, medger en lättad Michael Lorentzen i BK Albatross.

I höstas snackades det om slutspel. Nu siktar Albatross istället på att säkra elitseriespel till nästa säsong. Utan att behöva kvala.

- Ett kval är alltid stentufft och ovisst. Det är rena rama lotteriet så det känns bäst att slippa det, säger Lorentzen.

Kristianstadbowlarnas negativa trend efter nyår var lång och envis. Med allt vad det innebär i poängtapp och tabellplacering.

- Vi hade fem raka förluster innan vi lyckades knipa en pinne mot BK Nobel förra helgen.

- Men vi har haft mycket oflyt, vid normal utdelning hade vi säkert haft fyra poäng till, förklarar Lorentzen. Men lagom till "måstematchen" mot BK Force hade Albatross återfunnit det rätta flytet.

Matchens två första serier gick som en dans för hemmalaget som hade förkrossande 8-2 inför den tredje serien.

Men istället för att knyta ihop säcken bjöds gästerna in matchen. Och ledningen hade krympts till 9-6.

- Force skärpte till sig efter att ha underpresterat och då blev det ju match igen, konstaterar Lorentzen.

Den sista och avgörande serien blev en jämn fight. Men den slutade till Albatross favör - 3-2 och en efterlängtad seger.

- En riktig kämpainsats, jag hoppas att detta var vändningen och att vi nu kan börja klättringen över strecket. Men den avgörande faktorn stavas Jimmy-Dan Mortensen.

Den danske landslagsmannen fick äntligen spelet att lossna och svarade för en stark avslutning; hela 267 kägelpoäng blev resultatet i den fjärde serien.

- Jimmy tog sig samman och gjorde det kanonbra på slutet, berömmer Lorentzen som också var nöjd med det nya underlaget på banorna.

- Vi ändrade det till denna helgen och det föll ganska väl ut. Banorna är lite mer svårbemästrade nu och det är inte lika enkelt att få höga poäng.

Det blir svårare för er själva?

- Visst, men värst drabbas bortalaget. För oss blir det en vanesak eftersom vi kommer träna regelbundet på det nya underlaget.

I helgen väntar tre ödesmatcher för Albatross. Däribland serieledaren Pergamon som gästar idrottshallen på söndag.

- Det kommer att bli en kanonmatch, avrundar Michael Lorentzen.

Filip Lundstedt

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.