Annons

Albatross mot allsvenskt kval

BOWLING Jumbolaget 59: an överraskade alla med att ta en poäng borta mot serieledande Mamba. Det tackar Albatross för. Nu har Kristianstadslaget en bra chans att gå till allsvenskt kval. –59:ans knall är guld värd för oss. Hade Mamba vunnit hade vi nästan varit körda, säger Mikael Lorentzen i Albatross.
Sport • Publicerad 10 april 2001

Albatross vann samtidigt sin match mot Karlskrona med 14–6 och därmed är det upplagt för en riktig nagelbitare i sista omgången den 21 april.

Upplösningen av division I Södra Götaland står mellan tre lag – Mamba 17 poäng, Albatross 16 och Karlskrona 16 – där vinnaren lägger beslag på den allsvenska kvalplatsen.

Annons

–Ett riktigt getingbo och det kan bli en rolig sista match, säger Mikael Lorentzen som hoppas på en ren final mot Mamba hemma i bowlinghallen.

Seriemakarna har onekligen lyckats riktigt bra. I sista omgången möts först trean Karlskrona och ettan Mamba och bara ett par timmar senare tar tvåan Albatross emot Mamba. Striden om den allsvenska kvalbiljetten kan alltså vara avgjord redan på förmiddagen om Mamba vinner.

Men det kanske också blir en ren final i Kristianstad om Karlskrona vinner.

–Rent spelmässigt är Mamba seriens bästa lag, men i bowling betyder hemmabana oerhört mycket, säger Lorentzen som givetvis börjat fundera på vad som krävs för att det gå vägen.

–Karlskrona måste vinna och sen tror jag att det räcker med att vi vinner med 13–7. Men hade Mamba slagit 59: an i helgen hade vi behövt vinna med 15–5 eller 16–4 och det gör man inte på beställning, säger Lorentzen.

Hoppet om serieseger och kvalspel lever, men det är fortfarande lång väg att vandra innan Albatross är i allsvenskan. För seriesegraren väntar kvalspel mot ettorna i två andra division I-serier där ettan går vidare till ett nytt kval mot ett allsvenskt lag.

–Det hade varit en stor kick för hela klubben om vi lyckas gå upp, säger Mikael Lorentzen som kunde glädjas åt den stabila och säkra segern mot Karlskrona.

Stefan Nilsson var bäst på 843, men hela laget spelade bra.

Redan nu snackas det om nyförvärv inför nästa säsong. Två nya spelare är på gång – och det handlar om rejäla förstärkningar.

–Det är två spelare som går rakt in i A-laget och skulle bli klara tillgångar, säger Lorentzen. Även Kristianstads bästa damlag, Cefyra, rustar inför nästa säsong.

Annons

Laget föll hemma mot Hallandia – 9–10 – och det är sedan tidigare klart att tjejerna inte lyckades ta klivet upp i elitserien.

Det blir därför division II till hösten, men siktet är högt inställt och till jul räknar Cefyra med att vara tillbaka i division I.

–Vi kommer att få sex nya tjejer, en från Arlöv, två från Tuvetjejerna och tre från Glenfield. Det känns verkligen motiverande att fortsätta, säger Petra Karlsson som var febersjuk och missade hemmamatchen mot Hallandia.

–Vi saknade fyra ordinarie spelare, men jag tycker ändå att tjejerna kämpade på bra, säger Petra.

Bäst i hemmalaget var Camilla Martinsson med 749.n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons