Albatross tappade sin tätposition

BOWLING Det var en tuff helg i Malmö för Albatross. Kristianstadslaget föll mot N6 och Söderkulla och tappade sin serieledning. Men chansen att återta tätpositionen finns redan nästa helg. – Vi ska kunna vinna mot dem hemma, säger Mikael Lorentzen i Albatross.
Sport • Publicerad 12 november 2001

Helgens första förlust var svidande för Alba eftersom den kom mot tabelljumbon Söderkulla – ett lag som man bör besegra.

– Spelar vi bra, så ska vi slå Söderkulla, men det gjorde vi tyvärr inte, säger Mikael Lorentzen.

Hemmalaget gjorde 11–4 efter tre serier och hade avgjort matchen. Då skärpte Alba till spelet och snyggade till siffrorna till 12–8 i den sista serien.

– Vi ville rädda ”diffen” eftersom Kulladal, som är med och slåss i toppen, vann stort mot Osby, säger Mikael Lorentzen. Bäst av Kristianstadsspelarna var Mikael Jacobsson med 839 och Niklas Olsson 814. Några sådana siffror nådde man däremot inte i seriefinalen mot Söderkulla. Då var inte någon över 800-strecket och det blev förlust med 7–13.

– Där är svårspelat i Baltiska Hallen. Vi hade till exempel bara 5870 i slagningen och så dåliga är vi inte, säger Mikael Lorentzen.

Det krävs bättring till nästa vecka om man vill återta serieledningen. Då är det returmöte och chans till revansch mot N6.

– Vi hoppas att vi kan vinna, vi ska kunna göra det. Inte heller Osby hade någon lyckad helg i Malmö.

Först en riktig utskåpning mot Kulladal (1–19) och därefter en poäng (10–10) mot mittenkollegan Thule sedan göingarna tappat i slutrutorna.

– Vi hade ingen strålande dag, konstaterar Jonas Nilsson i Osby.

Osby har en tunn trupp och saknar man några av de ordinarie spelare så märks det direkt i protokollet.

– Det krävs betydligt bättre resultat om vi ska kunna vinna, säger Jonas Nilsson, som tillsammans med Jörgen Sjöberg var de enda två som nådde över 800.

Sjöberg hade 842 mot Kulladal och Nilsson slog till med 838 mot Thule och det krävs nog en uppryckning.

– Vi får ta nya tag efter jul och jag hoppas vi kan ha ordinarie lag då, säger Jonas Nilsson. I damernas division II tog Cefyra ytterligare en storseger, 5892–5268 mot LaVisite.

– Varken jag eller Pernilla (Magnusson) var med men det gick ju bra ändå, säger Petra Karlsson och skrattar.

Cefyra har breddat truppen ordentligt och det finns flera duktiga spelare bakom ”stjärnorna”. Igår var Jessica Håkansson återigen bäst hos Kristiantadstjejerna med 825 och Ingrid Bard var inte långt efter med 799.

– Det märks att vi har många duktiga spelare, säger Petra Karlsson.

Nästa vecka blir det en tripp till Karlskrona för bortamatch mot Trossö.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.