Alexander Zetterman trivdes i Tyskland

Det blev en mycket lyckad Tysklandsresa för 17-årige Alexander Zetterman tillsammans med två av sina topphästar – 8-åringarna Lotus F och Laetitia.
Sport • Publicerad 3 maj 2007

Förutom individuella placeringar i Hagen (utanför Osnabrück) svarade Alexander Zetterman för en kanoninsats i nationstävlingen, där det svenska laget tog en delad tredjeplats (med Spanien) men efter en felfri andrarunda för Alexander och Laetitia samt Amanda Kjellberg.

– Efter fyra veckor i Italien, i Arezzos internationella tävlingar, och lite vila hemma i Linderöd är säsongen på allvar i gång igen, säger Alexander Zetterman efter helgens framgångar, säger Alexander.

Här i Hagen deltog i princip hela Europa-eliten av yngre ryttare, Alexander hade med andra ord stenhård konkurrens.

Åtta nationer deltog exempelvis enbart i nationshoppningen.

– Jag startade tävlingarna med en fin sjundeplats i Grand Prix-kvalet på Lotus F. Av 50 startande var jag en av sju som gick till omhoppning på 1.40-slingan. Tyvärr tvingades jag utgå i omhoppningen, men det gjorde inget, jag var ju ändå klar för finalen.

– Nationshoppningarna omfattade två hoppningar. I den första gick allt som smort fram till sista hindret, där det strulade till sig - förutom en vägran för Laetitia blev det fyra tidsfel. Men i andra visade han sin klass, en elegant felfri ritt på den svåra banan. Amanda Kjellberg var en av få som nollade i båda hoppningarna, medan Elin Uppling hade 4+8 och Ellinor Bellander 8+12 fel.

Schweiz vann omhoppningen i hård kamp med hemmanationen Tyskland.

– Jag avslutade tävlingarna med ett förargligt nedslag i B-hindret på Lotus F i trekombinationen i Grand Prix-finalen. Jag är ändå mycket nöjd men mina insatser här nere.

Nu väntar väntar nationella hoppningar hemma i Skåne de två närmaste helgerna. Sedan blir de för Zetterman att packa för en ny långresa, till Frankrike

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.