Annons

Algotsson tvingas sluta

ISHOCKEY Tyringegrabben och elitseriemålvakten Håkan Algotsson, 34, har gjort sin sista ishockeymatch. Det är en allvarlig nackskada som stoppar honom från vidare spel. –Nacken blir inte bättre av att spela hockey. Det är med största sannolikhet färdigspelat, säger ”Algot” till Bladetsporten.
Sport • Publicerad 21 mars 2001

Han har gjort tolv säsonger i Frölunda och är älskad av fansen i Scandinavium.

Han hade ett år kvar på kontraktet och nästa säsong skulle bli hans 13:e – och kanske sista – i Frölunda-målet.

Annons

–Man vill ju gärna bestämma själv när man ska sluta… det är klart att det känns tråkigt och vemodigt att behöva sluta så här. Jag vet ju att jag bara hade ett begränsat antal år kvar av hockeykarriären, men det finns ju viktigare saker här i livet, säger Håkan Algotsson. Kotorna i nacken är illa tilltygade och han dras med ständig värk. Nackproblemen har kommit först i år, men har vägrat att ge med sig.

Massage och sjukgymnastik gjorde att han lyckades fullfölja den gångna säsongen.

I dag besväras han av ständiga smärtor, kraftig huvudvärk och nu är även jobbet som försäkringstjänsteman på Folksam i Göteborg i farozonen på grund av nackskadan.

–Att behöva sluta med hockeyn är inte det värsta, det är värre med jobbet, suckar Håkan.

Han är sjukskriven på 50 procent och har nyligen kommit tillbaka för att känna sig för.

Men det känns inget vidare – lindrigt sagt.

–Jag sitter framför en dator i sju-åtta timmar om dagen, det finns ingen möjlighet i världen att jag klarar det. Sitter jag still så länge värker det ännu mer, säger Håkan Algotsson oroligt.

Exakt vad nackproblemen beror på vet man inte.

Håkan har magnetröntgats och väntar nu på svar, men ännu kan inte säga vad felet beror på.

–Dom t-r-o-r att det är på grund av upprepade smällar, vridningar och pååkningar och det har väl hänt åtskilliga gånger under årens lopp. Det är den enda logiska förklaringen som finns just nu, säger Håkan som tvingas sluta, men som ändå kan vara nöjd med sin målvaktskarriär.

Annons

Den innehåller OS-guld, VM-guld och SM-silver.

–Ett SM-guld hade ju varit pricken över i:et, men tyvärr räckte det inte hela vägen, säger Algotsson.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons