Allbäck skrev på för Hansa Rostock

Sport • Publicerad 28 augusti 2004

HANDBOLL. Den förre Örgryte-spelaren lyckades aldrig ta en permanent anfallsplats i Aston Villa och på senare tid har hans situation blivit allt mer ohållbar.

Han och agenten Roger Ljung har haft trevare ute åt flera håll i jakten på en fotbollstillvaro med högre kvalitetsnivå än spel i Aston Villas reservlag.

Galiciska Celta Vigo har nämnts som tänkbar klubbadress och även engelska Southampton.

Svaret blev Hansa Rostock, som kom överens med Aston Villa under torsdagen.

Det är Prica och Arvidsson som nu får konkurrens om anfallsplatserna, i form av den i svenska landslaget så målskicklige Marcus Allbäck.

Sett till öppningsmatcherna i Bundesliga, är Hansa Rostock verkligen i behov av en målskytt. 0–0 borta mot Freiburg följdes upp av 0–4 hemma mot Bremen.

Förra säsongen var Martin Max den store målgöraren med 20 fullträffar och en tredjeplats i den tyska skytteligan. Men 36–årige Max valde att sluta med fotbollen och Allbäck är tänkt att bli hans ersättare som målfabrikör. (TT)

Gustaf Andersson stannar i HIF

FOTBOLL. Helsingborgs anfallare Gustaf Andersson blir kvar i klubben till och med säsongen 2007, meddelade HIF.

Sportchefen Hans Carell säger i ett pressmeddelande att klubbledningen är mycket nöjd med att kunna behålla lagets mest tongivande spelare de senaste åren. Gustaf Andersson kom till HIF hösten 2002 från IFK Göteborg. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.