Annons

allsvenskan

Sport • Publicerad 10 september 2001

Målen:0–1 Mikael Blomberg (47), 1–1 Thomas Lagerlöf (63).

Varningar, AIK:Martin Åslund. Norrköping:Alexander Petras, Alexander Östlund.

Annons

Domare:Miro Ukalovic, Hisings Kärra.

Publik:14 077.

Analys:Två ineffektiva lag delade på poängen i en chansfattig tillställning. En missräkning för AIK, som tappade ytterligare mark till toppen och dessutom missade en straff. En bonuspoäng för Norrköping, som hamnat i oönskad närhet av bottenskiktet. Målen:1–0 Fredric Lundqvist (3), 2-0 Cain Dotson (29), 2–1 Jesper Jansson (41), 2–2 Mattias Lindström (56).

Varningar, Sundsvall:Michael Brundin. Helsingborg:Nicklas Persson, Lars Bakkerud, Ola Nilsson, Mattias Lindström.

Publik:4 152.

Domare:Jonas Eriksson, Stockholm.

Analys:Sundsvall slet och jobbade och hade topplaget Helsingborg i gungning, men än en gång gled tre poäng ur händerna på Sundsvall som nu fick nöja sig med en poäng.

Helsingborg fick skral utdelening på sin tekniska passningsfotboll på en tungsprungen och genomdränkt gräsmatta på Idrottsparken. Målen:0–1 Stefan Selakovic (39), 0–2 Henrik Bertilsson (66).

Varning, Elfsborg:Kristoffer Arvhage.

Domare:Håkan Jonasson, Helsingborg.

Annons

Publik:5 868.

Analys:Elfsborg hade bollen mycket men kunde inte skapa så många chanser. Halmstad som ändrat om lite i laget hade inte heller mycket framåt. Men tog vara på de chanser som uppstod. Matchens läckerhet var frisparken som Stefan Selakovic slog direkt i mål. Det var det roligaste som hände i första halvlek. Efter paus flyttade Elfsborg fram spelet. Men då kontrade Halmstad och avgjorde genom Henrik Bertilsson. Och inte heller den här gången klarade Elfsborg av att ta poäng mot hallänningarna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons