Annons

Alvesta – inget som skrämmer KIK

ISHOCKEY 4–0, 10–0, 4–0! Alvesta SK har inte satt någon vidare skräck i KIK under hösten och vintern. Efter tre möten har KIK fortfarande inte släppt in något mål mot Alvesta och 18–0 på tre matcher talar om klasskillnad – gigantisk klasskillnad. –De var ganska ofarliga, de hade inte mycket att komma med, säger Jari Laakkonen.
Sport • Publicerad 4 januari 2001
Jubel. KIK hade inga problem med att besegra Alvesta. Segersiffrorna skrevs till 4–0 och KIK har nu gjort 18–0 på tre matcher mot smålänningarna. Bild: PER ROSENQVIST
Jubel. KIK hade inga problem med att besegra Alvesta. Segersiffrorna skrevs till 4–0 och KIK har nu gjort 18–0 på tre matcher mot smålänningarna. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

KIK gjorde, om sanningen ska fram, inte någon större match och laget kan betydligt bättre än gårdagens insats.

–Det här var en vanlig dag på jobbet, säger Jari lugnt.

Annons

KIK gjorde vad man skulle men inte mer.

Alvesta var så pass ofarligt att man inte behövde anstränga sig nämnvärt. När KIK ryckt ifrån till 3–0 efter den första perioden slog man av på takten och den andra och tredje perioden höll inte speciellt hög klass och underhållningsvärdet var under medel.

–Det var segt och jobbigt. Vi har tre tunga matcher i benen från Burger KIng Cup och sedan var det ju nyårsafton i söndags. Jag tycker att den här premiären kom lite väl tidigt efter nyårshelgen, kommenterar Jari. KIK:s två första mål gjordes av lagkaptenen Joakim Johansson som från identiska lägen hittade rätt bakom Johan Lindh i Alvestakassen.

”Jocke” dundrade dit ettan och tvåan gick in via Johan Lindh.

14 sekunder innan första periodpausen kom ett extra viktigt mål – Uffe Pettersson hittade äntligen rätt och vi gissar att Uffe gärna fortsätter att lira med Bosse Svanberg och Roger Persson, vilket han gjorde i den tredje perioden.

Onekligen en intressant kedjeformation! Vi kan också nämna att Erik Backs axelskada läker snabbare än väntat.

–”Det blir inte sex veckors vila för mig”, sa Erik till mig igår och det låter ju lovande, kommenterar Jari Laakonen Erik Backs framtid.

Ny match för KIK på söndag - borta mot Limhamn.

Får vi se bättre spel då?

matchfakta

Annons

Kristianstad IK–Alvesta SK 4–0 (3–0, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (8.10) Joakim Johansson (Håkan Hedin), 2–0 (18.36) Joakim Johansson (Jimi Helin och Andreas Larsson), 3–0 (19.46) Uffe Pettersson (Bosse Svanberg och Martin Nilsson).

Utvisningar KIK: 2x2 minuter. Alvesta: 4x2 minuter.

Skott: 13–2.

Andra perioden: 4–0 (15.42) Roger Persson (Bosse Svanberg).

Utvisningar Alvesta: 1x2 minuter.

Skott: 11–5.

Tredje perioden: Utvisningar KIK: 2x2 minuter. Alvesta: 2x2 minuter.

Skott: 7–5 (31–12)

Domare: Peter Wedenell, Glimåkra.

Publik: 561.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons