Anders Nicklassons besked dröjer

FOTBOLL Kristianstad/Wä trillade ur damallsvenskan förra lördagen. Igår satt klubbledningen i möte med tränaren Anders Nicklasson. – Det ser trots allt ganska positivt ut inför nästa säsong, säger han.
Sport • Publicerad 7 november 2001

Det dröjer ändå innan Anders Nicklasson beslutar sig för en fortsättning i K/W nästa säsong.

Först vill han ha spelartruppen klar.

– Jag har sagt att jag vill ha stommen kvar och just nu ser det bra ut. Men det kan alltid hända en massa innan allt är på papper. Förhoppningsvis blir det mesta klart nästa vecka och då kan jag också ta ett beslut. Klubben har satt 15 november som deadline, säger Nicklasson.

nVad krävs för att K/W ska komma tillbaka?

– Det måste till bättre förutsättningar för tjejerna. Då vill spelare stanna i klubben och då väljer säkert fler att komma hit. Det gäller att man har en bra organisation.

I Kristianstad/Wä ser man helst att Anders Nicklasson fortsätter i klubben även nästa säsong.

– Det känns bra. Men det är mycket som ska stämma. Familjen och jobbet måste få säga sitt.

nBlir det någon förändring om du fortsätter nästa säsong?

– Jag ser helst att vi kör på och tränar lika mycket som vi gjorde när vi spelade i allsvenskan. Det gäller att vi inte tappar för mycket i ettan om vi ska kunna ta oss tillbaka.

Hur många av spelarna som stannar kvar är fortfarande oklart. Talangen och nyckelspelaren Nilla Fischer träffade representanter Malmö FF i fredags och på lördag är hon inbjuden till en testmatch med den allsvenska nykomlingen Trion tillsammans med målvakten Lotta Karlsson och Angelique Sandberg.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.