Annons

Anette Granstedt redan nominerad till VM

Sport • Publicerad 30 juni 2001

ORIENTERING. Redan nu kan skånetjejen Anette Granstedt, som tidigare tävlat för OK Klippan och för Pan-Kristianstad, börja förbereda sig för VM i orientering i Finland, i månadsskiftet juli-augusti.

Hon är nämligen förhandsuttagen, halvannan vecka före VM-testerna i Eskilstuna! Det är också Katarina Allberg från Sundsvall och Jenny Johansson, Ulricehamn.

Annons

Anette Granstedt, som nu numera tävlar för Hakarpspojkarna i Huskvarna, får alltså göra ännu en VM-start. Hon har bland annat VM-guld i stafett, från USA 1993. Nu i Finland är Anette uttagen till både kortdistans och klassisk (lång) distans. Kort-specialisten Jenny Johansson (regerande EM-etta) ska ha just den distansen, och Katarina Allberg ska vara starter i Sveriges VM-lag i stafett.

På herrsidan är ingen löpare ännu nominerad. Där avgör VM-testerna den 7-8 juli. Sju herrar och sju damer ska tas ut.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons