Anna Berg i slagläge – jagar biljett till USA

Anna Berg vann premiären på Telia Tour och formen tycks hålla i sig. Kristianstadstjejen ligger trea på Mälarö GK och har slagläge inför avslutningen i dag.
Sport • Publicerad 27 maj 2005

Endast tolv herrar och lika många damer deltar i veckans tävling på Telia Tour.

Vinnaren i respektive klass får förutom prischecken en resa till USA och får delta i Pro-Am på en PGA-tour tävling i början av juni.

Trean Anna Berg har USA-biljetten inom räckhåll.

– Det är lite häftigt, men mer som en kul grej, säger den formstarka KGK-spelaren.

Tävlingen på Mälarö GK i Skytteholm är lite speciell och spelas dels som en lagtävling med amatörer dels en slagspelstävling mot övriga proffs i startfältet. Efter första dagens spel är det Lotta Wahlin från Landeryd som tagit täten i tävlingen på 69 slag. Anna Berg inledde med 72 slag.

– Det hände inte så mycket, jag hade inte så många chanser. Men jag är nöjd, något annat kan jag inte vara, säger Anna.

Eva Bjärvall, Hässlegårdens GK, ligger sexa på 74 slag och Antonella Cvitan, Kristianstads GK, ligger åtta på 75 slag.

Cvitan fick ronden delvis förstörd på åttonde hålet, ett par 3-hål, där hon fick lägga inte mindre än sju slag.

På herrsidan tog Linus Pettersson från Falun-Borlänge en betryggande ledning på tre slag före Wermdös Niklas Bruzelius. Linus gick en bogeyfri rond om fina 66 slag, sex under par.

Under dagens avslutningsrond går spelarna ut i så kallad U-lottning där de bäst och sämst placerade går ut sist från var sin tee och mittenfältet går ut först.

nnn

Jessica Lindbergh, Kristianstads GK, ligger på en blygsam 103:e plats efter första dagens spel på Europatouren i Neustadt, Österrike.

Lindbergh inledde med 77 slag, fem slag över par, och är hela elva slag efter ledartrion Georgina Simpson, Storbritannien, Sophie Sandolo, Italien, och Marine Monnet-Melocco, Frankrike, alla på 66 slag.

Sölvesborgstjejen Cecilia Ekelundh ligger på 37:e plats med 73 slag.

Patrik Persson

GOLF KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.