Annika satte lagkamraterna i K/W på plats

Sport • Publicerad 1 juli 2002
K/W på taket. Tolv tjejer från Kristianstad/Wä sprang Crazy Juniors och bäst gick det för Annika Wemby som blev fyra i klassen.
K/W på taket. Tolv tjejer från Kristianstad/Wä sprang Crazy Juniors och bäst gick det för Annika Wemby som blev fyra i klassen.Foto: 

CRAZY RACE

En 200 grams chokladkaka stod på spel.

– Det var nog det som hägrade, ler ledaren Isse Jacobsson.

15-åriga Annika Wemby blev fyra i Crazy Junior, men vann den interna fighten med lagkompisarna.

Tolv tjejer från Kristianstad/Wä, alla iklädda den röda klubbdräkten, satte färg på juniorklassen. Det blev kanske något oväntat lagets yngsta deltagare som var först i mål på den 4,5 kilometer långa banan. En liten knall, i alla fall för ledaren Mats Andersson.

– Ja, jag trodde nog att Rebecca Persson skulle vinna. Hon har en grym tävlingsinstinkt, men hon har ont i ljumskarna och kanske inte vågade.

– Men Annika är uthållig och duktig. Hon började hos oss för ett och ett halvt år sedan och är väl den som har utvecklats mest i år. Hon har till med debuterat och gjort mål i division III-laget, säger Mats Andersson.

Det var hans fel, eller snarare hans förtjänst, att K/W-tjejerna blev anmälda till tävlingen.

– Jag träffade Mats Svensson genom jobbet och han frågade om inte vi kunde ställa upp med ett lag. Jag frågade tjejerna och dom var eld och lågor, ler Mats.

Efteråt var K/W-tjejerna trötta men glada.

– Det här var kul, det kan jag tänka mig att göra om, log Annika Wemby.

Och kanske får de med sig ledaren Mats Andersson nästa gång.

– Njae, nu får jag tänka mig för vad jag säger. Om ifall att jag är tränad och har ett par månaders löpträning bakom mig, men absolut inte som jag känner mig i dag.

I yngsta klassen, Crazy Kid 8-11 år, gick segern till Emil Andersson. Alexander Nilsson vann Crazy Boys 12-14 år och i Crazy Juniors 15-17 år vann Ola Nyberg före Jacob Lööf och Johan Wångå. Här visade det sig sedan att Nyberg hade blivit felvisad på banan och sprungit en annan väg, och därmed var diskvalificerad, men Lööf, Wångå och de andra beslutade att Ola Nyberg och ingen annan var värdig segrare och skulle få segern.

Intresset bland ”kidsen” var stort och drygt 250 ungdomar efteranmälde sig på tävlingsdagen!

– Ungarna bara älskar det här, myser Mr Crazy Race, Mats Svensson.

Patrik Persson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.