Ännu ett nej till handbolls-VM–Robert Andersson skadad

Sport • Publicerad 5 januari 2001

HANDBOLL. Av tre vänsterhänta VM-kandidater återstår bara två. För nu har Robert ”Knirr” Andersson också tackat nej till handbollslandslaget – på grund av skador.

Axeln, foten, hälsenan är inte i skick. ”Knirr” vill inte spela VM, men har sagt att han står till förfogande i yttersta nödfall.

–Det är ju trist men jag försöker att se positivt på problemen. Fast under en lång turnering behöver man en vänsterhänt distansskytt, säger förbundskaptenen Bengt Johansson.

Robert ”Knirr” Andersson skall läka sig under VM-uppehållet i Bundesliga. Vilket HSG Nordhorn och tränaren Kent Harry Andersson uppskattar. Liksom att de också konstaterar att deras högernia Andreas Larsson–förbundskaptenens givna val efter Staffan Olssons time-out från landslaget–inte kommer att åka till Montpellier och VM-premiären 23 januari.

Andreas Larsson är visserligen frisk nu från sin knäskada och tränar, men har inte spelat matcher.

–Han var frisk efter Sydney och fick bra behandling under OS. Men så skadade han sig på träning med Nordhorn och när han blev frisk har han inte fått spela matcher. De vill inte släppa i väg honom. De är väl lite frustrerade eftersom det inte gått så bra som de tänkt sig. Nordhorn siktade på att bli etta eller tvåa i Bundesliga den här säsongen, men ligger i mitten av tabellen. Vi tänker inte ligga på om Andreas, säger Bengt Johansson. TT Av kandidaterna till försvarsplatsen till höger återstår vänsterskytten Christian Eriksson, Bayer Dormagen. Han kommer först och främst.

Den andra kandidaten är Thomas Berndtsson, högersexa som skolats om till högernia i sin nuvarande klubb norska Runar.

–Tanken var att Christian skulle träna och bygga upp sig med oss under fyrnationsturneringen i nästa vecka. Men nu kommer han att få spela mycket, i alla matcherna och visa vad han går för.

Sverige möter Tyskland, Frankrike och Danmark i Helsingborg, Kristianstad och Malmö helgen 12–14 januari.

Bengt Johansson har tagit ut 13 VM-spelare, som alla utom Drotts Magnus Andersson spelar i Skåne.

–Magnus har bett om att få vila den turneringen och ansluter till VM-lägret veckan efter, säger Bengt Johansson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.