Annons

Antoine lämnar Assyriska

FOTBOLL Peter Antoine lämnar Assyriska med omedelbar verkan. Beslutet är relaterat till hans personliga hälsa. – Jag har gikt, fötter som vattenfyllda ballonger och jag kan knappt gå längre. För en gångs skull måste jag tänka på min hälsa, förklarar Antoine.
Sport • Publicerad 14 september 2001

Den 56-årige tränarprofilen från Hällevik meddelade redan i förra veckan att han tänkte sluta som tränare i Assyriska efter den här säsongen.

Nu hoppar han av när sex omgångar återstår av superettan.

Annons

– Hur jag mår? Jodå, med överkroppen är det bra. Men jag har kolossala problem med fötterna. Det är klart att det går att coacha, men jag vill vara ute på planen på träningarna, och det går inte. Peter Antoine har i år haft stora problem med sina fötter och besvären har bara blivit värre.

– Jag har plågat mig och mina fötter hela sommaren. Jag går runt i sandaler och badtofflor och senast mot Enköping såg jag ut som en krympling när jag satt där på bänken, berättar Antoine.

nSå avhoppet har inget med Assyriskas prekära tabellplacering att göra?

– Nej, nej...det här handlar om att jag måste bli frisk i mina fötter. Det håller inte att fortsätta så här. Vi är inte osams, jag har haft för roligt och trevligt däruppe för att gå och vara förbannad på dom. Sen vet jag att det finns personer i styrelsen som inte gillar mig, men från min sida är det inga hard feelings. Jag har gjort så mycket för Assyriska och det här känns rätt på något vis.

– Någon frågade om jag var rädd för situationen. Rädd? Då skulle jag aldrig tagit Assyriska två gånger när de låg i botten. Nä, detta handlar om min hälsa, förtydligar Antoine. Han har kontrakt med Assyriska till och med den den siste oktober och står till klubbens förfogande om de vill ha råd eller liknande.

Men från och med nu är det Kent Karlsson som har huvudansvaret.

Kent Karlsson hoppade av tränarjobbet i FC Köpenhamn för två veckor sedan och ska nu försöka rädda Assyriska kvar i superettan.

– Det här känns lagom stort. De hörde sig för om mitt intresse för nästa säsong, men så slutade Antoine och det blev aktuellt med en gång, säger Karlsson till Norrköpings Tidningar.

Peter Antoine lämnar Assyriska med blandade känslor, men håller tummarna för att Södertäljeklubben ska hänga kvar i superettan.

– Ja, jag hoppas, och det menar jag verkligen, att Assyriska ska klara ut det här. Problemet har varit att vi inte gör mål på våra chanser. Vi har gjort 23 mål på 23 matcher. Vi har haft mycket otur med domslut, men om man missar rena frilägen kan man inte skylla det på domaren, säger Antoine. Hälsoproblemen är huvudorsaken till att han lämnar klubben med omedelbar verkan. Saken blir naturligtvis inte bättre av de klena resultaten och Antoine erkänner nu också att resorna har varit påfrestande.

Annons

– Jag är trött på ett pendla. Jag är trött på att åka tåg, säger tränarprofilen och erkänner samtidigt att han ångrar att han tog ett år till i Assyriska.

– Jo, det gör jag. Jag ville ha tre etablerade spelare och förmiddagsträning och jag har tjatat om en forward hela säsongen, men Assyriska är så rädda för det här med elitlicensen.

Den 56-årige tränarprofilen vilar nu upp hemma i Hällevik och det primära just nu är att få ordning på fötterna.

Han berättar själv om sina hälsoproblem i sommar:

– Jag har gikt och förslitningar. Gikten kommer och gå och förslitningarna kan man inte göra något åt. Sen blir det inte bättre av att jag har gått upp kraftigt i vikt. Jag vet inte hur många kilo jag har gått upp, säger Antoine, som sökt läkarhjälp för att få bukt på sina problem.

– Jag har varit hos läkare i omgångar. Jag har fått sprutor och mediciner.

Inget har hjälpt.

Nu tänker han följa läkarnas råd:

– Jag måste gå ner i vikt och sen ska jag bevaka mina fötter. Jag måste ut och röra på mig och eftersom jag har svårt att gå ska jag cykla mycket. Sen kommer jag naturligtvis att äta bättre, mer husmanskost, jag ska leva ett annat liv, ett mer vanligt liv, säger han. Han kommer att fortsätta sitt uppdrag som – populär – expert på TV 4 och har nu också fått en förfrågan om att kommentera fotbolls-VM i Korea/Japan nästa år.

nKommer du att ta några nya tränaruppdrag?

– Först och främst ska jag bli frisk, sen får vi se. Jag kommer inte att pendla, jag har fått min läxa, blir det något så får det bli i trakten, typ Karlshamn eller Kristianstad.n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons