Annons

Anton Mylläri klar för KIK

Kristianstads IK har värvat ett nytt ”kändisbarn”. Anton Mylläri – son till förre brottningsförbundskaptenen Leo Mylläri – är klar för spel med division I-klubben.
Sport • Publicerad 2 juli 2011

Viktor Sundström, Julius Bergkvist, Daniel Eklund, Emil Flodqvist och Jonas Lindström.

Alla har värvats till KIK de senaste åren och som gemensam nämnare har spelarna en koppling till en känd släkting.

Annons

Nu är det dags igen.

Anton Mylläri – med brottningsprofilen Leo som pappa – har skrivit på för division I-klubben.

Den 20-årige backen kommer närmast från allsvenska Oskarshamn.

– Anton är ung, stark och skicklig och har ett flertal ungdomslandskamper på meritlistan. Han har alla förutsättningar att bli en toppback i division I, säger Mats Sundholm i KIK.

Mylläri gjorde 19 matcher med Oskarshamn förra säsongen. Sedan stoppades han av en skada.

– Han är återställd nu, så det ska inte vara några problem. Som sagt, det är en spelare vi tror mycket på, säger Sundholm.

KIK har även gjort klart med Fredrik Bergdahl från Skellefteå AIK. 20-åringen – som förra säsongen var utlånad till Piteå i division I – beskrivs som en lovande back. Kvar för KIK återstår nu att komplettera truppen med ytterligare en back.

– Vi har några namn som vi jobbar med och känner ingen panik.

Är du nöjd med truppen?

– Vi har hittat bra spelare, helt klart. Ska man tala i termer som målsättning handlar det om att vi vill ta ytterligare ett steg den här säsongen och det betyder att vi siktar på att ta oss till kvalserien till allsvenskan.

INTERNAL INTERNAL
Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons