Artur Zareba ser fram emot mötet med IFK

Säsongen 2000–2001 vaktade Artur Zareba målet i IFK Kristianstad. På söndag vill han inget hellre än att samma klubb får bita i det sura äpplet.
Sport • Publicerad 18 januari 2003
Artur Zareba tror på en härlig stämning på läktarna och en tuff drabbning på plan när det ska avgöras vilket lag som tar steget upp i allsvenskan. BILD: TOMMY SVENSSON
Artur Zareba tror på en härlig stämning på läktarna och en tuff drabbning på plan när det ska avgöras vilket lag som tar steget upp i allsvenskan. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

Nu delar han och unge Nevres Besic på målvaktssysslan i ett Ystads IF som på söndag kan ta en allsvensk plats genom att vinna det viktiga Skånederbyt i Kristianstad. Även om Artur självfallet helst ser att Kristianstad får stryk på söndag är han inte sen att hylla sina gamla kompisar. – Jag måste säga att Kristianstad överraskat positivt, säger Artur. Det är ett ungt duktigt lag med bra skytte och bra kontringsspel. Dessutom har de en bra målvakt i Ted Hermansson. Han var duktig när vi förlorade mot dem här hemma, säger Artur som också imponeras av jämngamle Joachim Stenbäcken. – Bra på linjen och en riktig pådrivare även om han kanske inte orkar riktigt en hel match. Artur och Joachim står onekligen för rutinen i sina respektive lag – födda som de är båda två 1963 – Joachim är till och med några månader äldre än jag. Han är visst född nån gång i juli, säger oktoberbarnet Artur. Artur är också imponerad av Kristianstads kontringsspel. När Ystad förlorade seriepremiären i höstas sprang gästerna bildligt talat sönder YIF. – De har ett par riktigt snabba killar, framför allt då Anders Andersson på vänsterkanten. Men Bondesson på andra kanten är duktig han också. Artur, liksom alla andra, ser fram emot matchen på söndag. Ett härligt derby och en direkt avgörande match när det gäller att besätta den fjärde och sista platsen som leder till allsvenskan. Däremot tycker Artur det är en synd att matchen går i Kristianstad. – Hur det än är så är det alltid lite svårare att spela borta. Det är lite annorlunda helt enkelt och man får alltid en del domslut emot sig. Och spelar man hemma har man dessutom publiken med sig. Och publikstödet ska inte underskattas i det här sammanhanget menar Artur som av den anledningen är väldigt glad för att det finns så många Ystadsbor som tänker se matchen. – Det är viktigt att man hör att det finns personer på läktaren som hejar på en. Det gör att man lyfter sig, fortsätter Artur som därför är mycket glad över att två fulla supporterbussar styr kosan norrut förutom alla de YIF:are som kör själv till Kristianstad. Allt som allt beräknas ett par hundra YIF:are se matchen på plats. Ett faktum som kanske kan få bägaren att rinna över till gästernas fördel? Jan Andersson

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.