Åsa har inte gett upp hoppet om OS

KONSTÅKNING OSBY. En hel säsong har gått förlorad för Osby Konståkningsklubbs klart lysande stjärna Åsa Persson. En stressfraktur i höger fot stoppade Åsa. Sveriges Olympiska Kommitté har inte släppt ”taget” om Åsa, som i dagarna tagit av gipset hon haft på höger ben.
Sport • Publicerad 27 april 2001
Åsa Persson har ett svart år bakom sig, men har inte gett upp hoppet om OS i Salt Lake City nästa år.
Åsa Persson har ett svart år bakom sig, men har inte gett upp hoppet om OS i Salt Lake City nästa år.Foto: På väg tillbaka.

Den 18 april togs gipset bort. Måndag till onsdag den här veckan var Åsa uppe på Bosön för att visa upp sig och samtidigt få hjälp med uppläggningen av träningen.

–Där fick jag verkligen kvalificerad hjälp på alla sätt av specialister och sjukgymnaster säger Åsa Persson.

–Där finns ju alla hjälpmedel och resurser till hjälp, som jag kan utnyttja då SOK fortfarande satsar på mig. För det handlar ju trots allt om långsiktig satsning från deras sida...

Åsa känner sig lite stel i vadmuskeln och ska nu träna ett par veckor hemma i Osby, innan hon åker tillbaka till Bosön för en ny undersökning.

–Sedan åker jag till USA, där jag får bästa möjliga isträning i två veckor. Även om jag bara får så kallat glida omkring på isen så ska jag göra mitt nya program, som jag ska nöta in fram över för att eventuellt använda vid OS i Salt Lake City.

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.