Åsheims hästar placerade i topp

Familjerna Åsheims uppfödningar utmärker sig på galoppbanorna runt om i Skandinavien. I helgen vann Per Åsheims York Street löpningen Dansk 2000 Guineas i Köpenhamn till sex gånger pengarna.
Sport • Publicerad 26 maj 2005

Den 3-årige valacken ägs av Stall Lillö och har sprungit in drygt 190000 kronor på sina tre starter i år (två segrar, en andraplacering). Hästen tränas av Fransisco Castro på Jägersro.

Och i torsdags bidrog Memory, uppfödning från Göran Åsheim och Stuteri Hagen, till goda odds på Torsdagsgaloppens direktsända Lunch Dubbel.

3-årsstoet utmärkte sig redan som 2-åring, och sprang då in 273000 kronor på fyra starter, varav två segrar. Segern i Diana Trial i torsdags anses göra henne till en stark kandidat i klassiska löpningar. Memory ägs av Stall Dollar, och tränas av Patrick Wahl på Täby.

Båda hästarna är uppväxta i Kristianstadsområdet.

Gunilla Ingels

GALOPP KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.