Annons

Åsum hade inte skuggan av en chans

FOTBOLL Åsum–Tollarp, ett toppmöte i östra femman. Men så mycket till match blev det egentligen aldrig. Tollarp vann med 4–2 (3–0). Matchhjälte – Pär-Ola Mårtensson.
Sport • Publicerad 8 juni 2001
Per-Ola Mårtensson och Johan Persson jublar efter ett av Tollarps mål.
Per-Ola Mårtensson och Johan Persson jublar efter ett av Tollarps mål.Foto: Måljubel.

Den gamle måltjuven Pär-Ola Mårtensson var tillbaka i gammalt gott slag. Mårtensson drabbades av hornhinneinflammation i vintras och missade två månader av uppbyggnadssäsongen, men igår var han tillbaka och det med besked.

Tillsammans med anfallskollegan Mattias Hedvall höll han ständigt Åsums backlinje sysselsatt och det blev tre mål för den förre (?) skyttekungen.

Annons

– Det var väl ett tag sedan man gjorde tre mål senast, skönt att vara tillbaka, säger ”Pinnen” som gjorde tredje matchen från start den här säsongen.

Mårtensson var på alerten framför Åsums mål, men i övrigt verkade han inte vara med i matchen. För på frågan om vad han tyckte om matchen svarade han:

– Vi började dåligt och Åsum tog ledning…

nÅnej, ni ledde med 3–0 i paus!

– Öh, just det. Det var i andra Åsum gjorde ett tidigt mål, säger Mårtensson.

Tollarp ledde alltså med 3–0 i paus och enligt Tollarpstränaren, Tommy Börjesson var anledningen enkel.

– Vi vann slantsinglingen och fick vinden i ryggen, menar Börjesson.

Lite väl överdrivet kanske men Tollarp hade en kraftig medvind och utnyttjade detta på bästa sätt vid fasta situationer. Som i 25: e minuten vid ställningen 1–0, då Ola Anderberg lyfte fram en frispark från halva plan. Mattias Hedvall nickade och Åsums målvakt Christian Lööf tvingades släppa retur. Som det anstår en riktig måltjuv var Pär-Ola Mårtensson på rätt plats vid rätt tillfälle och la in 2–0.

Åtta minuter senare var det dags igen. Jörgen Jönsson hittade Mårtensson som fanns på plats strax innanför straffområdet. Mårtensson drog två man och placerade in 3–0 bakom Christian Lööf.

Och visst hade Börjesson all anledning att vara nöjd.

Annons

Med segern gick Tollarp upp i topp (serieledande Skillinge spelar i morgon) och dessutom drog Tollarp ifrån serietrean Åsum och är nu fyra poäng före.

– Vi har en bred trupp och det kvittar att vi har ett par skador det finns flera att ersätta med, säger en glad Tommy Börjesson.

Om Börjesson var nöjd var kollegan i Åsum, Pär Järvinen, motsatsen.

– Jag är besviken på att vi gjorde en del individuella misstag som blir matchavgörande, säger Järvinen. Åsum spelade upp sig i andra och var på väg in i matchen. Laget reducerade till 1–3 och hade en bra chans att göra 2–3 i 65: e minuten. Magnus Karlsson avancerade längs högerkanten, spelade fram en helt fri Roger Ivarsson.

Ivarsson hade dock inte siktet riktigt inställt och sköt utanför.

– Det var så här nära, säger Tommy Börjesson och måttar ett par decimeter med händerna.

Anfallet efter fullbordade Pär-Ola Mårtensson sitt hattrick och avgjorde matchen.

Visserligen fick Åsum ett tröstmål genom Roger Ivarsson i slutminuten men Tollarp och Pär-Ola Mårtensson var värdiga trepoängare och fortsätter kampen med Skillinge om seriesegern.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons