Leksands backtalang Tuva Kandell slog till linjedomaren med sin klubba i bortamötet med HV71. Då fick 17-åringen matchstraff och riskerar en lång avstängning.
Ishockey • Publicerad 18 september 2021
Leksands tränare Mathias Olsson. Arkivbild.
Leksands tränare Mathias Olsson. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Det var i den andra perioden, där HV71 gjorde fem mål och grundlade 6–3-segern, som händelsen inträffade.

Efter ett friläge för HV71 ilsknade Kandell till och högg med klubban mot en linjedomare. Domaren reagerade blixtsnabbt och dömde matchstraff.

Nu riskerar Kandell en lång avstängning.

Leksand har förlorat sina tre inledande matcher i SDHL och borta mot HV71 var det den svaga mittperioden som sänkte laget.

HV71 har börjat säsongen med två segrar på fyra matcher.

Brynäs tog sin andra 7–0-seger på lika många dagar. Efter HV71 i fredags kväll stod Göteborg på tur att få känna på Brynäs offensiva styrka. Denisa Krizova blev tvåmålsskytt.

I en haltande tabell leder Brynäs på 9 poäng (fyra spelade matcher), före Luleå som har lika många poäng efter tre matcher. Luleå besegrade SDE med 6–2 efter en rivstart med 5–0 i första perioden. Noora Tulus gjorde två av målen.

Modo tog andra segern på tre matcher efter 4–1 hemma mot AIK som fortfarande är poänglöst.