Annons

Awet låg bakom Osbys derbyseger

FOTBOLL Tala om comeback för Awet Estefanos efter avstängningen . När Lönsboda tog emot Osby fixade Awet två straffar för Osby och nickade därtill in en hörna. Osby vann också matchen med 3–0.
Sport • Publicerad 5 juni 2001

Det var Osbys match i derbyt mot Lönsboda. Laget dominerade skeendet totalt., bortsett från den inledande kvarten då hemmalaget vaskade fram tre hörnor. En av dem blev farlig.

Därefter tog Osby över vad farligheter beträffar, med ett par bra löpningar av Awet Estefanos, och ett bra skott av André Svensson.

Annons

Man var klar att teckna ner en mållös halvlek då Awet fick en djupboll att löpa på. Han tog sig in i straffområdet där han gjordes ner av Niclas Arvidsson. Straffen i 43:e. min. satte Morgan Nilsson säkert.

–  Vi bjöd upp Osby allt för mycket och hängde inte på när Osby kom igång. Vi var knappt tvåa på bollen, var inte aggressiva nog, menade Patrik Lennartsson, tränare i Lönsboda.

– Jag tycker vi lyckades bra i vårt spel, förklarade en nöjd Osbytränare Krister Renemark.

Andra straffen kom på andra sidan där Awet Estefanos sprang sig fri och blev neddragen av Mikael Hofflander.

Morgan Nilsson trädde fram och bytte sida på straffen. Då hade endast fyra minuter spelats av andra halvlek och matchen i stort slut.

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons