Båda Skånelagen till slutspel

Både Skånes F16 och P16 tog sig vidare till slutspel när distriktcupens gruppspel avgjordes i helgen.
Sport • Publicerad 29 maj 2007

Skånes P16-lag, med Nosabyspelaren Armin Feratovic, har gått vidare till slutspel i årets upplaga av Distriktpojkcupen.

I helgen avgjordes gruppspelet i Ljungbyhed – och Skåne vann alla sina tre matcher.

Största segern kom mot Gästrikland, där Skåne vann med 4– 1. Sedan besegrades Bohuslän med 3– 1 och till sist Småland med 2– 1.

Nosabys Armin Feratovic, som spelar både ytterback och yttermittfältare, klarade sig riktigt bra under hela gruppspelet.

– Armin gjorde bra ifrån sig, precis som hela laget. Men det lär bli betydligt tuffare i slutspelet, säger Skånes tränare Stefan Ekstrand, bördig från Ifö/ Bromölla IF.

Till slutspelet i Örebro den 11– 14 juni får Skåne sällskap av sju andra lag. Lagen delas in i två fyralagsgrupper och gruppsegrarna möts i finalen, som spelas den 4 juli i samband med elitpojklägret i Halmstad. Även Skånes F16-lag tog sig vidare till slutspel. De kom tvåa i gruppspelet i Vadstena och det räckte för att ta sig vidare som en av de två bästa tvåorna. Skåne vann mot Bohuslän med 3– 1 och mot Östergötland med 1– 0. I gruppfinalen mot Västmanland blev det oavgjort, 1– 1, och Västmanland blev då gruppsegrare tack vare bättre målskillnad.

Flickornas slutspel avgörs i Vallsta, Hälsingland, 9– 12 augusti.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.