”Behöver få ordning uppifrån”

Kristianstads IK står med en hel trupp utan kontrakt och en tränare som funderar över framtiden. Men Mikael Tisell har en tydlig linje. ”Klubben är i ett läge där vi behöver få ordning uppifrån och ner”, säger han.
Sport • Publicerad 14 februari 2013

Det var en tryckt stämning i KIK-lägret efter den snöpliga förlusten mot Mariestad. Pucken studsade inte KIK:s väg och nu är klubben framme vid ett vägskäl.

– Ska vi ta ytterligare kliv pratar vi en miljon extra till spelare. Det finns bara ett sätt framåt och det är att stärka ekonomin, säger Mikael Tisell.

Och din egen roll?

– Vi ska spela klart det här först och låta det sjunka in. Men utan att titta på min situation så är klubben i ett läge där man behöver få ordning uppifrån och ner. Man måste stärka organisationen och ekonomin.

KIK:s ekonomiska bekymmer under säsongen är välkända. En lika välkänd förklaring är att IFK Kristianstads framgångar gör att KIK får svårare att hitta sponsorer.

En förklaring Tisell inte köper.

– Vi jobbar i en så snäv sektor och måste bli bredare, så kan vi bara organisera oss och få en boll i rullning... Det här är inget vi kan skylla på handbollen.

Klubben fick nyligen en ny styrelse, men det behövs fortfarande mer folk.

– Det är en taggad styrelse, men det är ändå viktigt att få in fler som är beredda att jobba och som kan sitta i kommittéer. Utan frivilliga personer som arbetar ideellt så blir vi inte bättre, så är det bara, säger Tisell.

Bland spelarna är man väl medvetna om att matchen mot Olofström kan bli känslosam. Bara Jens Svensson har kontrakt nästa säsong och osäkerheten är stor.

– Det känns lite som att det är sista natten med gänget. Vi har ändå hållit ihop i ett år nu och man blir som en liten familj, säger Anton Mylläri.

Din egen framtid?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte hört något än från något håll, så vi får se.

Maria Sällberg
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.