1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Frend Öfors klar för IFK: ”Blir en berikning för hela ligan”

Så var den då bekräftad – övergången som Bladetsporten avslöjade i fredags. Emil Frend Öfors blir IFK Kristianstads första nyförvärv till nästa säsong.
– Jag vill ha ett SM-guld, det är den stora anledningen till att jag väljer IFK, säger Frend Öfors till klubbens hemsida.
Foto: Emil Langvad/TT

Bladetsporten berättade om övergången i fredags och en halvtimme före mötet med Varberg bekräftade IFK nyheten.

25-årige Emil Frend Öfors lämnade Alingsås 2017 för tyska storklubben THW Kiel, men lämnade året därpå. Sedan dess har han tillhört Wetzlar, där bland annat de förra IFK-spelarna Anton Lindskog och Kristian Björnsen också spelar.

Nu värvas han alltså till IFK och kontraktet börjar gälla i juli 2020 och sträcker sig över tre säsonger.

– Jag vill ha ett SM-guld. Det är den stora anledningen till klubbytet. Men även helhetslösningen för familjen som IFK Kristianstad erbjöd. Det är även fin stad och mitt val av klubb känns bra i både magen och i huvudet, säger Frend Öfors till klubbens hemsida.

Jesper Larsson var den som presenterade nyheten på arenatorget inför matchen och var så klart nöjd med värvningen även när han pratade med Bladetsporten.

– Emil har spelat på en hög nivå i många år. Redan när han var i Alingsås gav han oss ordentliga bekymmer med sin snabbhet och sitt skott. Han är en kompromisslös spelare. Och när han sa att han ville till IFK för att vinna guld var det inget snack om saken, säger IFK:s sportchef.

Mellan 2014-2017 representerade Emil Frend Öfors Alingsås HK och var en av lagets nyckelspelare. Han ingick i den svenska VM-truppen 2017, men något SM-guld har han däremot inte. Med Alingsås förlorade han tre SM-finaler mot just IFK.

– Det känns självklart att en spelare som Frend Öfors kommer att bli en berikning både för IFK och för hela ligan.

Det är inget problem att han varit så förknippad med Alingsås?

– Nej, det är som om Alingsås skulle värva Jerry Tollbring när han ska hem. Det är bara så det ser ut.

Hur värvningen påverkar situationen med Alfred Ehn (utgående kontrakt) och Viktor Hallén (kontrakt till 2021) vill inte Jesper Larsson uttala sig om.

Men det finns väl inte plats för alla tre?

– ...det är väl inte uteslutet, svarar han.

Fakta:

Läget i IFK

In: Emil Frend Öfors, Wetzlar.
På väg in: Max Granlund, Dicken.
Ut: Emil Hansson, IFK Ystad.
Utgående kontrakt: Alfred Ehn, Olafur Gudmundsson, Philip Henningsson, Helge Freiman (lämnar efter säsongen), Marc Canellas, Teitur Einarsson, Leo Larsson, Richard Kappelin.