GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Bengan" fick sluta som en vinnare

34–29 mot Polen. Förbundskapten Bengt Johansson fick sluta som en vinnare.
Sport • Publicerad 7 juni 2004

Det gällde VM och framtiden. Men också tiden som gått. Så när 11765 handbollsfans på söndagen fyllde Scandinavium och fick hallen att koka, så var det inte bara VM-kvalet mot Polen det handlade om.

Känslostormen gällde minst lika mycket handbollens egen kung.

Han som satt där på bänken för allra sista gången i sin 16 år långa fenomenala karriär: Bengt "Bengan" Johansson.

Jublet visste inga gränser när "Bengan" vinkade och tackade för sig.

Att herrlaget blev klart för VM i Tunisien 2005 och att damerna precis hade fixat en EM-biljett genom att mosa Schweiz med 32–22 betydde just då inte så mycket.

Inte ens jublet över giganterna på banan när Sveriges herrar brutalt släckte alla polska VM-drömmar via 34–29 kunde konkurrera med värmen som strömmade från publiken mot "Bengan".

Han, som de 11765 åskådarna, njöt före paus av ett nästan osannolikt överlägset svenskt spel.

– Jag var aldrig nervös, sade "Bengan".

Inte sorgsen heller. Trots att det var sista gången på bänken.

– Jag känner inget vemod för att sluta. Det har varit mitt eget beslut. 16 år är en lång tid.

Och även om publiken inte ville släppa taget om honom den här kvällen i Scandinavium, så tyckte han inte det så märkvärdigt, all uppståndelse.

– Jag har levt med att ha min hobby som mitt jobb och fått uppleva att ta VM-guld bland annat, sade Bengt Johansson. (TT)

Christer Jönsson

HANDBOLL GÖTEBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.