Berg knäade och hamnade på akuten

GOLF Anna Berg var på väg upp ur formsvackan. Då kom nästa smäll. Den ledde till akuten sent i fredags kväll. – Jag hade så ont i knäet att jag inte kunde gå, suckar Anna när Bladetsporten når henne på infektionskliniken i Helsingborg.
Sport • Publicerad 15 juli 2002

Anna Berg var på väg att göra sin överlägset bästa tävling på hela året. Hon låg trea inför den avslutande rundan av Nykredit Ladies Open i Köpenhamn, efter en 68-runda i fredags. Berg var tre slag efter ledarinnan Lisa Holm Sörensen och hade goda förhoppningar om att spela minst lika bra under lördagsronden.

På fredagskvällen uppenbarade sig mardrömmen för Berg.

– Knäet svullnade upp som bara den under kvällen och när klockan var halv elva stod jag inte ut längre. Då var det bara att åka in till akuten, kommenterar Anna. Hon har haft stora problem med knäet under hela sin karriär och har nästan tappat räkningen på alla operationer hon tvingats genomgå. Denna gången handlade det först om ett sår från en skruv från en tidigare operation.

– Jag fick en cortisonspruta i veckan och sen har det runnit vätska ur det såret efter det. Det var inget problem i sig med tanke på att det var bra om vätskan rann ut.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.