Annons

Besara stor hjälte för Örebro

Nahir Besara värvades för att vända jumbon Örebros tunga säsong. Och som han har levererat med en poänggivande assist i första matchen och som segerskytt i den andra.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2021
Sirius Patrick Nwadike och Örebros Nahir Besara
Sirius Patrick Nwadike och Örebros Nahir BesaraFoto: Staffan Claesson/TT

Örebro har haft en minst sagt mål och poängfattig säsong. Under uppehållet värvades bland andra Nahir Besara från Hatta FC i Förenade Arabemiraten för att ändra på det. Och det har börjat minst sagt bra för 30-åringen.

Besara bidrog med en assist i sin första match för nya klubben när ÖSK tog poäng av AIK hemma (1– 1) den 26 juli och under måndagskvällen var det Besara som avgjorde med ett distinkt skott längs marken (2–1) i 85:e minuten borta på Studenternas IP.

Annons

Ett mål som gav tre poäng, den första segern för Örebro sedan 12 maj, ett kliv från jumbo till kvalplatsen i tabellen samt ett gäng stenar som föll från mångas axlar:

– Gud ja! Det var därför jag hoppade upp på läktaren och firade med fansen också. De förtjänade den här segern lika mycket som vi och har haft det lika jobbigt som oss så det var skönt, säger Nahir Besara.

Att han valde just jumbon Örebro i sin återkomst kan tyckas oväntat men 30-åringen hade sina skäl:

– Jag har alltid sett kvalitén i laget. Det här är visserligen bara en vinst och vi behöver många fler men jag vet att det finns kvalitetsspelare här och det gäller bara att komma in med energi och självförtroendet så kommer vi att vända på det. Vi kan när vi vill.

"Finns kvalitet"

En av kvalitetsspelarna är unge Taha Ali som snodde åt sig bollen och sprang ifrån alla, över halva planen, innan han fick in bollen i luckan där Besara kom löpande vid segermålet:

– Han är ny från division ett men det finns kvalitet där med. Han är bra en mot en, han är snabb, fick chansen i dag och tog den. Hans fötter är så jäkla snabba, säger Nahir Besara med ett stort leende.

Men segern satt hårt inne i den här svängiga och jämna matchen där Sirius var bäst på det rörliga spelet och Örebro dominerade de fasta situationerna.

Berg inledde målskyttet

Örebromittfältaren David Berg inledde målskyttet precis innan halvtidsvilan men i 66:e minuter såg Sirius 21-årige mittfältare Laorent Shabani ut att förstöra kvällen för Örebro då han var sist på ett flipprande infall och nickade 1– 1, hans första allsvenska mål i karriären.

– Men jag skrek till grabbarna när Sirius firade målet att vi kommer att vinna! Ibland har man bara en känsla och den gick in. Jag tror på mitt lag, jag tror på mig själv. Om jag inte tror på mig och mitt lag vem ska tro på oss då?

TT: Nu har du levererat direkt, känner du press att fortsätta så här?

Annons

– Ja och jag älskar press. Men jag är inte ensam om att komma in med förväntningar. Vi har ju ”Jille” (Jiloan Hamad) också som är en klasspelare. Inget illa mot de som spelade i dag för de gjorde det jättebra men ”Jille” är ändå en nivå till och jag ser fram emot att få spela med honom när det blir dags, säger Besara.

30-åringen kom från en behaglig tillvaro i solen, hade inte spelat match sedan i mitten av maj och säger att han själv har fler växlar att lägga i framöver:

– Jag är inte i matchform än. Men vi har hamnat i skiten och jag är här för att vända på den här skutan. Och jag har ingen lång startsträcka utan kasta in mig i polen bara så lär jag mig simma, ha, ha.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons