Annons

Örebro kryssade mot AIK: "Skitbesviken"

Fem raka förluster och förankrade i botten.
Men i debuten låg Nahir Besara bakom ÖSK:s mål när hemmalaget spelad 1-1 mot AIK.
Fotboll • Publicerad 26 juli 2021
Nahir Besara var tillbaka i Örebro.
Nahir Besara var tillbaka i Örebro.Foto: Pavel Koubek / TT

Stjärnvärvningarna Nahir Besara och Jiloan Hamad har nyligen skrivit kontrakt med Örebro som sträcker sig över drygt tre år. Och det såg länge ut som att båda skulle göra debut på måndagskvällen. Men Jiloan Hamad kände av en skada på uppvärmningen och fick i stället från läktarplats – med ett bandage runt vänsterbenet – se när ÖSK knep en poäng mot AIK.

– Surt att inte spela. För två dagar sedan gick jag av träningen när jag kände att vänstra låret spökade lite. Sen var jag optimistisk inför matchen, men kände på uppvärmningen att jag inte vill riskera något. Det är en liten överbelastning i muskeln bara, säger Hamad som räknar med att spela mot Sirius nästa måndag.

Annons

Men hemvändaren Nahir Besara som för drygt två månader sedan senast spelade match – då i Dubai - tog alltså plats i startelvan i nummer tio-rollen.

På frågan var han står formmässigt svarar Besara:

– Det är en bit kvar. Men jag behöver ingen lång startsträcka, jag kommer vara i form snart.

Talangens första mål

Efter drygt 25 minuter spelade han elegant fram till företagsamme Dennis Collander som smällde in sitt första allsvenska mål efter att Erick Otieno slarvat i AIK-försvaret.

– Jag och Nahir har pratat om att jag ska göra de där löpningarna. Sen studsar den lite turligt och det är bara att trycka dit den, säger Collander.

19-åringen gjorde därmed ÖSK:s första mål i första halvleken hittills denna säsong – talangen som i sista stund ersatte just Jiloan Hamad.

– Efter halva uppvärmningen fick jag veta att jag skulle starta. Då var det bara att göra sig redo.

Efter målet tog AIK över alltmer och i andra halvleken skapa Solnalaget väldigt många målchanser mot storspelande ÖSK-målvakten Bobby Allain. Och efter en timme kvitterade också Nabil Bahoui – med minsta möjliga marginal – när han nickade in bollen precis över mållinjen efter en fin hörna från Sebastian Larsson.

"Krävs mer"

Men det blev inga fler mål på och ÖSK är fortfarande jumbo medan AIK alltjämt är kvar på femte plats i tabellen.

– Vi bör känns press, vi ligger ju sist. Nu måste vi spela för livet och det krävs mer från varje individ. Det gäller att kliva fram för alla, säger, säger Nahir Besara.

– Många här har förlorat många matcher och det tar på självförtroendet. Och när man väl gör 1–0 så kanske man tar ett steg bak i stället för fram. Så därför känner jag att det var synd att vi inte vågade fortsätta spela som i början.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons