"Besic ska spela för IFK, så är det bara"

Målvaktstalangen Nevres Besic har bestämt sig för att lämna Ystads IF för spel i IFK. Nu är det upp till klubbarna att göra upp om affären.
Sport • Publicerad 11 augusti 2004

– Besic s–k–a spela för oss, så är det bara. Ystad har tyvärr varit svårnådda de senaste dagarna, men affären kommer att lösa sig, säger Tommy Lindgren.

21-årige Besic ska ge Ted Hermansson en allvarlig kamp om målvaktsplatsen. Om affären går i lås har IFK Kristianstad gjort klart med två spelare från forna Jugoslavien. Ivica är den stora stjärnan, men Tommy Lindgren tror även att klubben kommer att få stor nytta av Nevres.

– Han är bara 21 år och har en stark utveckling framför sig. De gånger han har hoppat in i Ystad har han varit jäkligt duktig. Det krävs att man har två riktigt bra målvakter för att man ska kunna stå sig i konkurrensen

Lindgren hoppas på en ny storhetstid för IFK Kristianstad.

Det är lätt– och för IFK–anhängarna kittlande att dra paralleller till det som hände 1986. Då som nu blickade IFK österut och värvade två jugoslaviska spelare. Dragan Mihailovic och Veroljub Kosovac bidrog till ett starkt lyft för IFK de efterföljande åren.

Kanske kan värvningarna av Ivica Zubac och Besic vara början på en ny kvalitetshöjning för IFK Kristianstad.

Nevres har tränat 7–8 pass med IFK och vill själv flytta till stan så fort som möjligt. Att pendla till och från Ystad är inget alternativ. Nu väntar han bara på att klubbarna ska komma överens.

– Jag känner mig inte motiverad för att spela i Ystads IF längre. Jag är sugen på att prova på någonting nytt, säger Besic.

Besic är född i Bosnien och kom till Sverige 1993. Allt sedan dess har han varit Ystads IF trogen.

Jens Brogren

HANDBOLL ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.