Biveson nära pallen igen

Sport • Publicerad 27 januari 2001

ALPINT

Han är i sitt livs form. Inget verkar omöjligt just nu för Daniel Biveson, snowboardsluggern från Lidingö.

På fredagen blev det en fjärdeplats i parallellslalom vid VM i Madonna di Campiglio. Amerikanen Anton Pogue var snäppet vassare i bronsmatchen, trots att Biveson åkte i rena glädjeruset.

Även Sara Fischer körde bra och var bara 13 hundradelar från en plats i semifinalen.

Efter två helfranska finaler blev Nicolas Huet och Karine Ruby världsmästare.

Men nästan lika glad som fransmännen var Daniel Biveson, fast han hamnade just utanför medaljtrion. För han tillhör numera ett nog så celebert sällskap.

–Jag har fått besked om att jag kommit med i Sveriges olympiska kommitténs toppgrupp inför OS. Det var silvret i parallellstorslalom som avgjorde. Fantastiskt skönt – nu slipper jag jobba som lagerarbetare i sommar för att få ekonomin att gå ihop, förklarade 24-årige Biveson, som tidigare inte ansetts hålla måttet ens för talanggruppen.

Besvikelsen över den saken kan han glömma nu. För ingen i världstoppen går säker längre när svensken släpper fram allt han har inombords.

Det har han gjort i Madonna.

Först silver i parallellstorslalom.

Sedan ett kval till parallellslalom som blev en enkel match.

Matchen om bronset mot Pogue förlorade han med 74 hundradelar.

Men den viktigaste matchen hade han redan vunnit– den om OS-stödet.

Och allt talar för att fler framgångar .

–Jag kommer att bli farlig resten av säsongen.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.