Bjöd bort segern

FOTBOLL Bromölla är utslaget ur DM. Detta efter hela 2–5 i nacken mot Staffan Tappers Kulladal. – Försvaret hade bjudbyxorna på och då vinner man inte sådana här matcher, muttrar Kaj Gummesson, besviken Bromöllatränare.
Sport • Publicerad 25 juni 2001

Bromölla har haft det tufft i division III så här långt. Bottenlag och matcher med kniven på strupen har varit vanliga inslag för Kaj Gummessons grabbar. Nu är laget även utslaget ur DM. Kulladal, som spelar i division III Södra (tillsammans med Åhus och IFK Hässleholm), var ruskigt effektiva i DM-matchen mot Bromölla.

– Spelmässigt var det jämnt, skillnaden var den att Kulladal gjorde i stort sett mål på alla sina chanser och det höll även Staffan Tapper (Kulladals tränare) med om, säger Kaj.

Kulladal tog ledningen innan Bromölla lyckades kvittera genom Robert Holmqvist.

– Ett mycket snyggt anfall där Daniel Holmqvist hittade ”Robban” på första stolpen och han skarvade in kvitteringen, förklarar Kaj.

Bromölla hamnade dock i underläge på nytt och även om Bromölla lyckades reducera till 2–3 en bit in i den andra halvleken hade man inte mycket att hämta.

Med ett försvar som läckte var det en omöjlighet för Bromölla att hålla jämna steg med Kulladal.

– Försvarsspelet var under all kritik. Jag hoppas att ”Feffe” (Fredrik Karlsson) och Rickard Berner är tillbaka till seriematchen mot Mönsterås.

Ifö/Bromölla IF–Kulladals FF 2–5 (1–2)

Bromölla: 1–1 Robert Holmqvist, 2–3 självmål.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.