Annons

Björck vänder hem till K/W igen

FOTBOLL Hon lämnade Kristianstad/Wä inför denna säsongen. Flyttlasset gick till Göteborg och Landvetter. Där har det mesta gått snett – därför är Therese Björck tillbaka i K/W redan efter en halv säsong i Göteborg.
Sport • Publicerad 11 augusti 2001
Bild:
Bild:Foto: 

– Det har varit ett motigt halvår, jag har varit skadad nästan hela våren och när jag kom tillbaka från skadan har jag inte fått chansen, motiverar Therese Björck sitt klubbyte.

När stjärnorna – med landslagsspelarna Therese Sjögran och Sara Johansson i spetsen – lämnade K/W efter förra säsongen valde Therese Björck att göra detsamma.

Annons

Valet föll på Göteborg och Landvetter. Björck behövde en nytändning och utvecklas som fotbollspelare.

Så hette det då.

Det blev mest skit av alltihop.

Therese värkande vader ville inte ge med sig och när försäsongsträningen inleddes med Landvetter blev problemen bara värre. Landvetter hade en hel del nyförvärv inför den här säsongen och Therese hamnade – i och med sin skada – utanför gänget.

– Det blir ju inte detsamma när man är skadad och när jag sen kom tillbaka var det svårt att komma in i gänget, säger Therese.

nHade du stannat kvar om du varit skadefri?

– Det är nog troligt. Göteborg är en trevlig stad men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

nVar det du själv som tog kontakt med K/W?

– Ja, jag tog själv kontakt med K/W för ungefär en vecka sedan. Anders Nicklasson har hela tiden sagt att jag är välkommen tillbaka och när jag nu ville flytta hem var K/W det bästa och smidigaste alternativet, menar Björck.

Björck har redan börjat träna med K/W igen och inom de närmaste dagarna går flyttlasset från Göteborg.

Annons

nVad säger Landvetter om din hastiga flytt?

– Det är inga problem, dom är nog medvetna om att dom inte gjort allt för att jag skulle trivas. Klubben önskade mig lycka till och dom förstår mitt val, säger Therese. Papperna har redan skickats iväg och Therese Björck är därmed spelklar till bortamatchen i Skånederbyt mot Malmö FF nästa helg.

Givetvis blir Therese Björck ett välkommet nyförvärv i jakten på ett nytt kontrakt.

– Härligt att få tillbaka Björck, det är alltid välkommet med ökad konkurrens och vi vet ju sedan tidigare vad Therese kan, säger Anders Nicklasson, tränare i K/W.

Therese själv är blygsam inför nystarten i sin gamla klubb.

– Jag får ta det stegvis, jag kommer inte hit för att peta någon, säger Björck.

nMen målet måste väl ändå vara att slå sig in i startelvan?

– Jo, det är klart jag ska försöka det, men det får ta den tid det tar. Jag har ju inte spelat speciellt mycket på sistone och matchtempot är inte det bästa, säger Therese Björck.

n

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons