Annons

Björklund utanför

FOTBOLL Valencia-proffset Joachim Björklund fanns inte med när fotbollens VM-kvaltrupp presenterades. Och nu är han djupt kritisk till de båda förbundskaptenernas synsätt.
Sport • Publicerad 13 mars 2001

–Regeln om att man ska platsa i respektive klubblag får stå för Lars-Tommy. Men har svensk klubbfotboll råd med det?

Han räknade inte med att bli uttagen och farhågorna besannades.

Annons

När förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg presenterade truppen inför VM-kvalmatcherna mot Makedonien och Moldavien, saknades Joachim Björklund.

Precis som senast till träningsmatchen mot Malta.

–Det är en besvärlig situation med Joachim. Han får ju ingen som helst speltid i sitt klubblag och sitter ofta också på läktaren. Vi tycker att vi har bra alternativ på Joachims position, sade Lars Lagerbäck. Huvudpersonen själv har ingen som helst förståelse för resonemanget. Tillbaka i träning efter en sträckning säger han:

–Jag har tränat för fullt med Valencia i fem dagar. Jag är inte sämre fotbollsspelare nu än vad jag var för ett år sedan.

–Jag tycker inte att Sverige har så många stjärnor att man kan ha en regel att man ska spela i klubblaget för att få spela i landslaget.

Det var efter att ha brutit handen som svensken försvann från Valencias startelva. Tillbaka i träning har han blivit bittert medveten hur långt steget till en plats i Valencia är. Och samtidigt hur avlägset landslagsspel kan vara. För enligt det svenska förbundskaptensparet räcker det inte med träning i Valencia för att Joachim Björklund ska vara aktuell igen.

Vägen tillbaka går inte via Valencia.

–Det finns inget som tyder på att jag ska få spela mer. Jag är backreserv och jag, precis som de i klubben, vet att jag inte har någon framtid här.

Frågan är när han kommer att ha det i det svenska fotbollslandslaget?n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons