Björkman var chanslös – Johansson överlägsen

Sport • Publicerad 9 februari 2008

ººJonas Björkman var chanslös. Thomas Johansson överlägsen.

Därmed är det 1–1 i matcher i Davis cup-mötet mellan Sverige och Israel efter de inledande singlarna

Utgången av fredagens matcher i Tel Aviv blev högst väntad: en matchovan Jonas Björkman hade ingen som helst chans mot israelernas starkaste kort, Dudi Sela, som vann med 3–0 i set, 7–6 (10–8), 6–3, 6–1. Lika svårt som Björkman hade fick gengäld Harel Levy mot Thomas Johansson. Levy, rankad 152:e i världen fick göra comeback i DC-sammanhang efter snart tre års frånvaro och kunde milt sagt gjort bättre i från sig. På knappt 1,5 timme hade han förlorat mot Johansson i tre raka set, 1–6, 1–6, 3–6.

– Det är väl ungefär som vi spekulerat. Jag är ändå positivt överraskad över Jonas spel. Kan Jonas hålla den här standarden i en eventuell femte match så har han definitivt en vinstchans, sade DC-kaptenen Mats Wilander till TV8 och fortsatte:

– Jonas får ta det här som ett bra träningspass. Det var fantastiskt starkt av Thomas att spela så här bra. Han har blivit mycket starkare, han dirigerar poängen och är bättre i defensiven.

Det mest troliga är också att DC-matchen i första omgången lever ända fram till söndagens avslutande singlar. I dagens dubbel är det israeliska paret Jonathan Erlich/Andy Ram storfavoriter till att ge Israel ledningen. Erlich/Ram har i flera års tid tillhört världstoppen inom dubbel. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.