Björn Waldegård anmäld till Midnattssolsrallyt

Sport • Publicerad 1 april 2008
Foto: 

Anmälningarna till Midnattssolsrallyt fortsätter att strömma in.

I går var siffran uppe i 215 ekipage.

Senaste nytt är att ex-världsmästaren och fjolårssegraren Björn Waldegård finns med på listan.

– Det stämmer, men det är inte hundra klart att vi ska köra ännu. Vi ska få ihop budgeten först, säger Björn Waldegård till Kristianstadsbladet.

Förra året körde han en Porsche i rallyt.

Vilken bil som är aktuell i år återstår att se.

Bland de anmälda till rallyt finns nu också de regerande mästarna i regularityklassen – Walter Olofsson och Hans Sylvan.

Det är sedan tidigare klart att skådespelaren Mikael Persbrandt kommer tillbaka till Kristianstad för att göra sin andra start i Midnattssolsrallyt.

På anmälningslistan finns också profiler som Bjärnumsföraren Ingvar Lindberg, norske mästaren Rolf-Ingvar Schou, flerfaldiga SM-vinnaren Erik "Eken" Johansson, SMK Hörbys Anders Johansson och Thomas Nilsson, Porschekändisen Lasse Jönsson, Peugeotbasen Gert Blomquist, Toyotachefen Leif Asterhag, före detta VM-föraren Ingvar Carlsson och Björn Waldegårds före detta kartläsare Lars Helmér.

Tävlingsgeneralen Per Carlsson:

– Det är fortfarande folk som ringer och anmäler sig.

– Nu harvi provkört alla sträckor och jag kan lova att det kommer att bli ett högklassigt rally. Alla 18 sträckor håller hög kvalitet.

Midnattssolsrallyt startar i Kristianstad den 27 juni. Målgång sker i Karlstad den 29 juni.

Anders Thell

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.