Annons

"Blåvitt" tvingas flytta på grund av CL-final

Fotboll • Publicerad 15 april 2021
IFK Göteborg får flytta sina fyra hemmamatcher i vår till Ullevi. Arkivbild.
IFK Göteborg får flytta sina fyra hemmamatcher i vår till Ullevi. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

IFK Göteborg måste flytta sina fyra allsvenska hemmamatcher i vår från Gamla Ullevi till Ullevi. Anledningen är att arenaägaren Got Event vill att Gamla Ullevis gräsmatta ska sparas till damernas Champions League-final där den 16 maj.

"Det är ett stort och viktigt evenemang för Göteborg som stad. Vi har förståelse för utmaningen med att finalen ska spelas på en arena som normalt är hemmaplan för tre elitlag och ett landslag. Sen är det såklart beklagligt att vi får beskedet så nära inpå vår allsvenska hemmapremiär. Men vi har en skicklig organisation som får ställa om och lösa situationen", säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild till klubbens hemsida.

IFK Göteborg tar emot AIK på måndag och möter även Degerfors, Häcken och Sirius på hemmaplan innan allsvenskan slutet av maj tar paus för herrarnas fotbolls-EM.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons