Annons

Blomqvist lämnar Manchester – rehabiliterar sig i Sverige

Sport • Publicerad 11 januari 2001

FOTBOLL. Jesper Blomqvist (bilden) och Manchester United är överens. Han får lämna Manchester. Men bara staden, inte klubben.

– Jag behöver ett miljöombyte, därför åker jag hem några veckor, säger Jesper till TT.

Annons

Det var tänkt att den skadedrabbade mittfältsbreddaren skulle vara tillbaka på planen i december efter den senaste knäskadan han ådrog sig redan vid säsongsstarten.

– Det har tagit lite längre tid än väntat. Fråga mig inte varför, jag är ett lika stort frågetecken som alla andra. Det kändes bra ett tag och jag körde på lite tuffare, men knäet svullnade upp igen.

–Jag måste ta det lugnare igen. Det börjar bli lite tjatigt med alla skador, men jag måste ha tålamod.

Därför byter han Manchester mot Sverige. Delar av rehabiliteringen sker utehos sjukgymnasten Britta Östman-Kockum på Bosön utanför Stockholm.

Han tänker inte pressa sig.TT

Men han inser att han ändå har en viss press på sig. Kontraktet med United går ut om sex månader.

Managern Alex Ferguson sade så sent som i måndags att han uppskattar Blomqvist som spelare – men en frisk sådan. – Jag känner att jag har klubbens stöd men det är frustrerande att gå här och inte kunna spela. Är jag inte frisk framåt vårkanten får man väl se hur det blir med ett nytt kontrakt.

– Men det är inte det väsentliga just nu. Allt handlar om att bli frisk och det får ta den tid det tar.

När tror du att du kan vara tillbaka?

– Jag har lärt mig att inte sätta upp någon tidsplan. Men det är klart att jag tror och hoppas att de ska ske före sommaren. Fast vem vet?

Annons

Sedan debutsäsongen i Manchester United avslutades med seger i Champions League i maj 1999 har Jesper spelat ett par träningsmatcher i Asien förförra

sommaren, och två halvlekar i somras.

Hur är det med den mentala hälsan, Jesper?

–Det är klart att det tar på psyket. Vissa dagar är det jäkligt tufft, men jag har blivit mentalt starkare. Man få försöka se de positiva sakerna i livet. Ibland kan jag glädjas över att bara kunna springa.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons