Annons

Bolton jagar Bromöllatalang

FOTBOLL 16-årige talangen Jesper Westerberg har blivit högvilt för storklubbarna. Tottenham har redan visat sitt intresse för Bromöllaspelaren. Nu är också engelska Premier League-klubben Bolton ute efter Jesper. – Jag ska förmodligen dit och provspela i juli, säger Arkelstorpssonen.
Sport • Publicerad 13 juni 2002

Det är ingen nyhet att unge ytterbacken Jesper Westergren är en fotbollstalang utöver det vanliga. Det uppenbarades redan under pojkåren, när Jesper spelade i Spängers ungedomslag, och sedermera blev uttagen till Skånelaget. I fjol värvades Jesper till Bromölla i division III, blev snabbt uppflyttad till A-truppen och fick träna med dem – och i år har 16-åringen lyckats gå in som ordinarie spelare i startelvan. Nu börjar också de utländska storklubbarna få upp ögonen för supertalangen. – Det stämmer att Bolton varit i kontakt med mig, bekräftar Jesper. Den engelska klubben vill att 16-åringen ska komma över redan i sommar, under Bromöllas speluppehåll, för att visa upp sig och även få chansen att se Bolton. – Det känns klart intressant, men det är inte säkert att det går att lösa i juli, eftersom det är pojklandslagsläger i samma veva, påpekar Jesper. I vilket fall som helst så lär det i varje fall inte bli aktuellt med någon övergång under sommaren. Jesper Westerberg har lovat Bromölla att stanna i klubben säsongen ut, och det löftet tänker han hålla.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons