Annons

”Böna” valde Olympic/Viking

HANDBOLL Björn Lindbergh har bestämt sig. Skyttekungen lämnar IFK Kristianstad. Ny klubbadress blir division I-laget Olympic/Viking.
Sport • Publicerad 15 juni 2001

Kristianstadsbladet avslöjade redan för några månader sedan att Björn Lindbergh var på väg bort från moderklubben.

IFK Kristianstads skyttekung lockades av ett anbud från Helsingborgsklubben Olympic/Viking och nu har han funderat färdigt.

Annons

– Övergången är inte klar. Men jag har bestämt mig, säger Björn Lindbergh.

Olympic/Viking fick på allvar upp ögonen för IFK:s storskytt för ett halvår sedan. Då stänkte Björn Lindbergh in sex mål på Olympic/Viking på knappt 20 minuters spel och gjorde ett stort intryck tränaren Einar Linno. Så stort att O/V genast tog en första kontakt med Lindbergh.

När det var klart att IFK skulle åka ur tvåan tog Olympic/Viking ny kontakt och nu har Lindbergh bestämt sig för att skriva på för klubben.

– Det verkar vara en bra förening och de har ett bra lag på pappret. Sedan ligger de ju trots allt i en division högre än IFK och det finns möjlighet att spela i allsvenskan nästa säsong. Sånt spelar så klart in.

Under fjolårssäsongen gjorde han116 mål och kom på elfte plats i skytteligan. Det ledde till att han fick sitt första anbud någonsin. Björn Lindbergh kommer att inleda säsongen med Helsingborgsklubben som pendlare.

– Det blir så i början, sen får vi se om jag flyttar dit, avslutar 23-åringen.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons