Borgström botade motorn

Kräbblebodablixten Rickie Borgström stod för den riktiga skrällen i Kong Christian Race. Med sjuk motor hankade han sig i mål och vann för första gången 2 WD-klassen och slutade även på en strålande fjärdeplats totalt.
Sport • Publicerad 27 april 2009

Men det var på håret att det gick vägen då motorn gick varm och tappade all kraft i slutet på sista specialsträckan vid Loshult.

Fem gånger fick han och inhoppande co-drivern Joakim Nilsson från Yngsjö, stanna på vägen till slutmålet i Kristianstad för att fylla på vatten i den överhettde Volvomotorn.

Med bara några minuter tillgodo säkrades segern.

– Fy vad svettigt, konstaterade Rickie när han klev ur bilen efter målgång.

– Trodde aldrig det skulle hålla hela vägen hem…

Inte förrän han fick resultatlistan framför ögonen vågade Rickie äntligen tro på att han verkligen vunnit och då blev glädjen så mycket större.

– Mina tidigare vinster med Volvo Originalaren kan inte jämföras med den här. Detta är den absolut bästa segern! Själva tävlingen gick klockrent och fem raka sträcksegrar talar sitt eget språk, Rickie och Joakim var helt enkelt bäst.

– Jag är mycket imponerad av Rickie, konstaterade rutinerade co-drivern Joakim Nilsson berömmande.

– Rakt och fint egentligen helt odramatiskt, men tiderna visar något annat.

I och med segern gick Rickie upp i DM-ledning och närmast är det Supercupen i Norrköping som gäller. Vem som ska sitta till höger då var oklart i lördags.

– Har inte vågat fråga Joakim ännu, men jag hoppas att han kan åka?

Joakim i sin tur behövde ingen lång betänketid när frågan kom upp.

– Självklart åker jag med, det här var hur kul som helst. Tvåa efter Rickie slutade en annan storskräll, Ryds Jörgen Olsson i en budgetbyggd udda BMW.

Jörgen visade att både han och bilen duger i toppstriden och var bara halvminuten bak och knappt tre sekunder före Eslövs Mats Andersson.

Familjelyckan i Borgströmsfamiljen i Kräbbleboda blev inte mindre av att lillebror Jimmie var snabbast i C-förarnas Volvo Originalklass. Drygt tjugo sekunder före SMK Hörbys Rickard Fors.

Hemmaseger blev det inte helt oväntat i A-förare Volvo Original och detta genom Anders Strömbeck med Morgan Sandberg vid sin sida.

Fast segern satt hårt inne och inför sista sträckan skilde bara tiondelar till Älmhults snabbe Magnus Johansson.

– Då bestämde jag och Morgan oss för " man eller mus", berättar Anders.

Helt klart var det "man-alternativet" som gällde, för Anders slog till med en otrolig tid och tvålade till Johansson med över fem sekunder och då var saken klar. För Anders var det årspremiär och framtiden i rallyskogen har hittills varit lite tveksam. Men segern ändrade kanske detta?

– Helt klart fick jag blodad tand, så vi får se hur det blir framöver.

Kongen blev en varm och dammig historia som lockade mycket publik till rallyskogen. Trots de tuffa sträckorna blev manfallet inte så stort, ett trettiotal ekipage fick ge upp.

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.