Bosse Nilsson svarar på kritiken

Henrik Roswall riktar skarp kritik mot IFK Hässleholms tränare Bosse Nilsson. Nu kommer svaret.
Sport • Publicerad 8 februari 2013
Björn Andersson och Bosse Nilsson.
Björn Andersson och Bosse Nilsson.Foto: Bosse Nilsson
Foto: 

När vi får tag i Bosse Nilsson väljer han att kommentera Roswalls kritik så här:

– Björn och jag har pratat med Henrik, men vi förstår inte riktigt vad han menar när han har kritiserat vårt lag. I stället har han kommit sent till träningar och även om Henrik är en jättetalang så får inte ens han en gräddfil.

Er o rdförande pratar om att ni har spelarnas förtroende. Är det så du känner?

– Ja, alla har en härlig inställning. Vi har faktiskt fått försvara Roswall inför de andra spelarna, han har inte alls passat in i gänget. Det gick till och med så långt att Björn (Andersson) sa att ”kommer Henrik tillbaka så slutar jag”. Han hade aldrig träffat en så arrogant människa. Och Björn är ju en kille som har meriter som Henrik inte kan matcha.

Europacupmästaren från 1975, väljer dock att säga så lite som möjligt:

– Jag kommenterar inte det som Bosse säger att jag har sagt. Det här rör sig om interna saker och jag tar inte våra diskussioner med en journalist, säger Björn Andersson och fortsätter:

– Vill Henrik inte spela för IFK Hässleholm så känns det... ja, tråkigt. Det är det enda jag vill säga. Samtidigt, de som vill lämna oss ska få göra det och ska inte stoppas.

För bra för trean

Bosse Nilsson igen:

– Nu verkar det bli Ifö/Bromölla för Henrik och jag hoppas allt löser sig för honom i framtiden. Det är synd att det har blivit så här. Samtidigt är det förstås inte särskilt stor skillnad mellan att byta från ett division III-lag till ett annat, kan jag tycka.

– Henrik är för bra för division III och jag hoppas att han lär sig att man ska sköta sig. Sätter han bara ner foten och brukar allvar så tror jag fortfarande han kan nå långt. Men då gäller det att passa in ett kollektiv och att vara beredd på att göra det som krävs. Man kan inte ha elva spelare som tycker att fotboll ska spelas på just deras sätt.

Han lyfter fram Mjällbys Viktor Agardius som ett lyckat exempel; en spelare som 2008 var lagkamrat med Roswall i Kristianstads FF.

– Se bara på hur bra det har gått för Agardius, som jag bjöd in till träningsläger med Helsingborg tillsammans med Roswall. Hade Henrik bara skött sig till 75 procent så hade han spelat i superettan nu. Minst. För det var ju Henrik som var den stora talangen, tyckte jag då när jag bjöd in dem.

Cecilia Isberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.