Boström gör debut i DTC

MOTOR HÄSSLEHOLM. Hans ärkefiende under åren 1997 och 1998 är en av de svenskar som står och knackar på dörren till motorsportens mecka – formel 1. Hässleholmsgrabben Andreas Boström har knackat på helt andra dörrar. Som her lett till en ganska anonym tillvaro i Skandinaviska långloppscupen (SLC). Nu ser han äntligen ett litet ljus. – Jag ska köra DTC på Knutstorp i helgen och det är en perfekt chans att visa upp sig inför kommande säsong. Då hoppas jag att jag kör permanent i antingen STCC eller DTC, säger hässleholmsföraren.
Sport • Publicerad 19 juli 2002
Andreas Boström ska köra DTC på Knutstorp i helgen och det är en perfekt chans att visa upp sig inför kommande säsong.
Andreas Boström ska köra DTC på Knutstorp i helgen och det är en perfekt chans att visa upp sig inför kommande säsong.Foto: Vill visa upp sig.

Det är inte lätt att figurera i motorbranschen i Sverige. Toppförarna snor åt sig de mest attraktiva sponsorerna. Resten får de andra slåss om.

– Det ekonomiska klimatet är tufft, helt klart. Det är oerhört svårt att håva in pengar som räcker till den satsning som man egentligen vill göra på det här, säger Andreas Boström.

Boström har synts till i Skandinaviska långloppscupen (SLC) sedan år 2000. Jämfört med uppmärksamhet och mediebevakning ligger SLC sjömil ifrån STCC och den danska motsvarigheten DTC. Till helgen körs deltävlingar i Knutstorp – i både STCC och DTC.

Och Andreas Boström har fått en biljett till kalaset.

– Jag fick ett tips av en bekant att Citroen och dansken Jepser Sylvest skulle låna ut en av sina bilar. Jag ringde upp Jesper och hörde mig för och på den vägen är det, nu ska jag göra debut i DTC på Knutstorp, flinar Andreas.

Boström kommer att köra en Citroen Xsara VTS och det är det danska teamet Team Racing A Head som har givit Boström den här möjligheten.

Han ser det här som en chans att få sponsorer och stora bilmärken att få upp ögonen för honom.

Det är viktigare än själva resultatet.

– Du kan ju köra bra i två heat utan att vinna. Jag siktar på att komma bland de tio bästa, menar Andreas.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.