Annons

Bottennapp av IFK Hässleholm

FOTBOLL IFK Hässleholm fick inkassera sin tredje förlust i årets division III. Återigen var det Kirseberg som vann med 2–0, samma siffror som i Hässleholm. Hässleholm leder dock serien med sju pinnar och det är knappast någon fara för den väntade serievinsten längre fram i höst.
Sport • Publicerad 27 augusti 2001

Serieledarna gjorde ingen bra match, skapade inte många heta målchanser. Kirseberg kämpar för att nå en kvalplats och laget var bättre, skapade mer inom straffområdet.

– Vi saknade den rätta motivationen, menade också tränaren Peter Churchill. Vann inga andrabollar och lyckades inte oroa Kirsebergsförsvaret. Av någon anledningen har vi svårt mot deras försvar och problem med lagets snabba forwards. Jag hade varit jättenöjd med en pinne, men jag får se det hela som en positiv förlust. Vi möter Höllvikens GIF hemma i DM-semifinal på onsdag, då skall spelet bli bättre. IFK Hässleholm började bäst men efter hand tog hemmalaget över. Ledningsmålet kom efter 23 minuter. Backen Dejan Lukanic slog en djupledsboll där Hässleholmsförsvaret inte riktigt var vaket. Faik Ademi kom helt fri och gjorde inget misstag. Sedan hände inte så mycket mer under första halvlek.

Annons

Hässleholm fick ett bättre spel efter paus, men det var målvakten Christian Fegler i Hässleholm

som fick göra ett par kvalificerade räddningar. Närmast kvittering var Stefan Noresson och Marko Suoste som nickade över vid två hörnor. Mitt i denna Hässleholmsslutspurt kontrade Niclas Öberg och gjorde enkelt 2–0. Tyvärr hånade målskytten Christian Fegler efteråt vilket knappast hör till på en fotbollsplan. Mycket obegåvat gjort.

Plus i Hässleholm till målvakten Christian Fegler, backen Martin Nilsson, Jimmy Augustsson och Henrik Edfors.

– Vår sämsta match för i år, tyckte tidigare ordföranden Lennart Persson. Vi har dock tre hemmamatcher och det skall inte vara några problem att fixa de poäng som behövs.

matchfakta

Målen: 1–0 (23) Faik Ademi, 2–0 (87) Niclas Öberg.

Domare: Thomas Wollter, Svedala.

Publik: 147.

Av Rune S Pehrsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons