Annons

Bottennapp av Österäng – torsk mot jumbon

INNEBANDY Växjö på hemmaplan. Tre poäng mot jumbon och Österäng skulle ha häng på andraplatsen. Istället blir det torsk. 5–6 (2–2, 2–0, 1–4).
Sport • Publicerad 15 januari 2001
Österäng och målvakten Jimmy Johansson gjorde ett bottennapp och förlorade hemma mot Växjö – seriens jumbolag!
Österäng och målvakten Jimmy Johansson gjorde ett bottennapp och förlorade hemma mot Växjö – seriens jumbolag!Foto: Inte nu igen.

– Och nu är vi farligt nära träsket på nytt, suckar Ola Carlsson, tremålsskytt och bäst i ett för dagen blekt Österäng.

– Det är så jäkla onödigt. Vi bjuder in dom i matchen genom att dra på oss en massa dumma utvisningar, det håller inte, suckar Ola.

Annons

Han får medhåll av tränaren Patrik Carlsson.

– Här snackar vi om hur bra Växjö är i just powerplay, och så låter vi dom få chansen. Det är så fruktansvärt klantigt. Österäng kom till spel med tre raka matcher utan förlust. En seger skulle ge laget kontakt med topplagen.

Nu blir det till att hålla koll i backspegeln – i serien där alla slår alla.

– Lugi står i en klass för sig, men sen är det ruggigt jämnt, säger Patrik Carlsson som inte tror att hemmalaget föll på underskattning.

– Det är omöjligt. Vi vann med 8–7 uppe i Växjö, segermålet inprickat en sekund före slutet. Så vi kände till deras kapacitet, framför allt då i powerplay. Det här var Österängs match – från början till slut – nåja, nästan slut. Hemmalaget hade 4–2 när tredje perioden startade, och 5–4 när det återstod mindre än tio minuter.

– Vi tappade en pinne på samma onödiga sätt senast mot Osby. Vi kan tydligen inte försvara en ledning, säger Ola Carlsson och skakar på huvudet.

– Jag tror det är att bättre att vi maler på, trycker ner motståndarna i deras zon istället för att spela på resultat. Det klarar vi tydligen inte, säger Ola som gjorde säsongens första hat trick.

– Men till ingen nytta känns det som. Jag hade nöjt mig med två, bara vi vunnit.

Österäng bjöd in Växjö i matchen i tredje perioden. Gästerna gjorde fyra mål – tre i spel i numerärt överläge.

Hemmalaget försökte rädda en poäng. Kämpade och slet men närmare än ett vasst skott av Johan Ågren kom man inte.

Annons

Och efter slutsignalen fick domarna klä skott för förlusten.

–Deras segermål är horribelt. Domaren står och diskuterar med våra spelare samtidigt som de gör mål direkt på frislag. Så får det inte gå till, fräser Patrik Carlsson.

–Samtidigt så ska vi avgöra det här långt tidigare. Tyvärr så är vi sårbara när vi har tagit ledningen, vi är inte tillräckligt aggressiva helt enkelt, säger Patrik. Säsongens bottennapp kom olämpligt. Tre poäng hade gett nykomlingen arbetsro.

Nu står laget med ett ben i träsket.

– Istället för att åka ner och möta Lugi utan någon som helst press så har vi nu kniven mot strupen. Men förhoppningsvis passar det oss bättre, att slå ur underläge, analyserar Patrik Carlsson.

Plusvarianter fanns det ont om i hemmalaget, men Ola Carlsson förtjänar förstås beröm för sitt hat trick.

Dennis Nanasi är inte snabb, men killen har ett bländande spelsinne. Tyvärr lägger han lite för mycket energi på att tjata med domarna.

– Vi ska ha ett snack om det här, vi har inte råd att ha en massa killar på utvisningsbänken, säger Patrik Carlsson.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons