"Boven" blir borta minst en vecka

Sport • Publicerad 25 maj 2005

2–1 mot Ängelholms FF.

Serieledning.

Men det var inte bara uppåt i Kristianstads FF.

Andreas "Boven" Svensson haltade ut redan efter 28 minuter och blir nu borta i minst en vecka.

– Det är samma skada som tidigare. Jag fick känning i baksidan av låret på fredagens träning, men jag ville testa och spela idag. Men jag märkte rätt snabbt att det inte gick, säger "Boven".

– Men jag gick ut innan det small till, så förhoppningsvis blir jag inte borta så där jätte länge...

Men du spelar inte mot Högaborg på lördag?

– Nej, det gör jag inte. Jag hoppas jag kan vara med mot Laholm om två veckor.

Att "Boven" inte kan vara med är givetvis ett stort avbräck för KFF.

– Självklart är det det, men nu är det viktigaste att han får vila och läka den här skadan till 100 procent. Vi har visat, inte minst i dag, att vi kan vinna även utan "Boven", säger tränaren Joacim Welander.

– Vi får tillbaka Marcelo, som var avstängd i dag, så jag är inte direkt orolig. Killarna visar en otrolig moral...

KFF har inte förlorat en enda andra halvlek i år och gjorde det inte mot Ängelholm heller.

– Jag säger det till killarna i varje paus att vi är starka i andra halvlek. Så var inte fallet ifjol och vi har lagt ner mycket krut på det, säger Welander.

Nu är ni i topp på serien. Hur känns det?

– Helt fantastiskt bra. Vi sa innan matchen att vi ville läsa om det i morgondagens tidning. Det ska bli en otroligt skön läsning, skrattar Welander.

Är ni i topp för att stanna?

– Det hoppas jag. Det var inte många som trodde på oss inför säsongen, men jag tycker att vi visat att vi är starka och tillhör topplagen i den här serien.

Den före detta KFF-målvakten Roger Christensson, som numera vaktar målet i Ängelholm, ville däremot höja ett varningen finger.

– Det är inte nu man ska vara i topp. Serien är lång och det är efter 22 omgångar man ska vara där och då är vi i topp, säger Roger.

Jonas Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.