Annons

"Boven" missar ödesmatchen

FOTBOLL Idag lämnar Kristianstads FF-spelaren Andreas Svensson engelska Cambridge. Utan ett proffskontrakt. Men med ett tråkigt besked till alla KFF-fans. – Eftersom jag spelat en testmatch här i Cambridge, så är jag inte spelklar för KFF igen förrän om sju dagar. Jag får alltså inte spela mot Trelleborg på lördag, säger ”Boven” bittert.
Sport • Publicerad 14 september 2001
Bild:
Bild:Foto: 

– Det är trist att det har blivit så här, men så är visst reglerna...

Och KFF:s fotbollsbas Stefan Olsson bekräftar.

Annons

– Jo, det står klart i pappren, men vi ville inte stoppa ”Boven”. Det här är kanske hans sista chans och han har alltid varit KFF trogen och det känns inte rätt att stoppa honom nu, säger ”Stoffe”.

nTrots att ni befinner er i den situationen som ni gör?

– Det här kan kosta oss kontraktet i tvåan, men samtidigt ska man komma ihåg att fotboll är ett lagspel och att en spelare inte gör ett helt lag.

– Visst har ”Boven” varit bra och kanske har han gjort sin bästa säsong i klubben. Men jag hoppas att de andra spelarna kan lyfta sig och att vi räddar kontraktet.

Andreas Svensson åkte över till England och Cambridge i måndagskväll för att provspela för Cambridge United, som ligger sist i division II.

– Vi tränade och spelade en internmatch i tisdags. I onsdags spelade jag en match med reservlaget mot Cardiff och idag (läs igår) hade vi ledigt, säger Andreas.

nHur gick det i matchen?

– Vi förlorade med 0–4 och vad lagkamraterna sa hade dom aldrig haft ett sämre lag. Det var ju lite otur.

nVad säger klubbledningen?

– Det är inget snack om att min kapacitet som fotbollsspelare räcker till, men jag saknar lite tempo i kroppen och de vill gärna se mig en vecka till.

Annons

nStannar du?

– Nej, jag har sagt att jag måste först hem och hämta lite skolböcker i så fall, men är det så att dom är villiga att betala en resa till, så är jag intresserad av att åka över nästa vecka igen.

– Jag väntar på deras besked.

nVad säger ni i KFF om det?

– Vi vill inte stoppa ”Boven” och är det så att han åker över igen, så har han väl nästan spelat färdigt i KFF. Spelar han ännu en testmatch tar det ytterligare sju dagar innan han är spelklar, säger ”Stoffe”.

nMen samtidigt ser ni en chans att tjäna en krona på ”Boven” också?

– Visst är det så, men vi gör detta för att ”Boven” vill.n

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons