Annons

Bra formbesked av Färjestad

Färjestad visar bra formbesked.
Lördagens seger mot Örebro följdes upp med en ny vinst när de åkte till Leksand och vann med 3–2.
Ishockey • Publicerad 29 november 2022
Färjestads Per Åslund hoppar över pucken, som lagkamraten Michael Lindqvist skjutit och som betydde 2–0 till Färjestad.
Färjestads Per Åslund hoppar över pucken, som lagkamraten Michael Lindqvist skjutit och som betydde 2–0 till Färjestad.Foto: Ulf Palm/TT

Det här var en match där Färjestad aldrig sviktade, trots att Leksand kom tillbaka efter underläge med 2–0 till 2–2. För när matchen kom i ett avgörande skede i slutperioden var Värmlandslaget bäst.

– En skön vinst, men det var onödigt spännande mot slutet, säger Färjestads back Axel Bergkvist, i C More, som har rötterna i Leksandsbygden.

Annons

Första smällen för Leksand kom redan innan matchen började.

Marek Hrivik, Leksands store forwardsprofil som varit skadad, skulle göra comeback och fanns med i laguppställningen. Men han tvingades bryta redan på uppvärmningen.

– Han fick en helt ny skada. Vi får undersöka det sedan, säger Leksands tränare Björn Hellkvist i C More.

Blekt Leksand

Detta påverkade självfallet dalalagets spelplan. Leksand var riktigt blekt i första perioden.

Nästa smäll för Leksand kom när klockan visade 5.32. Målvakten Martas Armalis skulle plocka pucken, men missade vilket gjorde att Färjestads Victor Ejdsell enkelt kunde göra 1–0.

Några minuter senare pangade Färjestads Michael Lindqvist in 2–0 powerplay.

Leksand var nere för räkning. Därför var Jesper Kandegårds reducering till 1–2 efter 15.39 ack så viktig för dalalaget som inte alls hängde med när värmlänningarna satte fart.

– Vi var närmare 3–0 än 2–1 i den perioden, säger Färjestads tränare Tomas Mitell i C More.

Kvitteringen

I andra perioden började Leksand bäst. Patrik Zackrisson hade en ramträff, och när klockan visade 4.51 gjorde Kalle Östman en mycket fin framspelning till Carter Ashton, som kontrade och satte pucken i nättaket, vilket betydde 2– 2.

Resten av andra perioden blev spelmässigt både jämn och underhållande, med ett högt tempo och flera målchanser från båda lagen.

Annons

I sista perioden var Färjestad bäst. Därför var det väntat när Max Lindroth kunde avgöra matchen med sitt 3–2-mål efter 10.05. För Leksand kunde aldrig resa sig efter det målet, trots att de pressade på mot slutet.

– Det är jäkligt surt. I sådana här matcher måste man dra längsta strået i SHL, säger Leksands Jon Knuts i C More.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons