Annons

Bräck startar som tvåa – men regnet hotar Europapremiären i Cart

Sport • Publicerad 14 september 2001

MOTOR. Regnet öste på torsdagen ner över Eurospeedway i Klettwitz i sydöstra Tyskland och stoppade all träningskörning för Cartförarna från USA. Träningen skjuts nu upp till fredagen.

Det gör att det då inte finns tid för kval. Därför startar förarna i lördagens German 500 efter sina sammanlagda placeringar. Kenny Bräck startar alltså som tvåa efter brasilianaren Gil de Ferran.

Annons

Först var det osäkert om Cartens Europapremiär skulle köras eller om tävlingen i sympati med offren för terrorkatastrofen i USA skulle ställas in.

När den amerikanska Cartorganisationen beslutade köra tävlingen är regnet det stora hotet. Och meteorologernas prognoser ser dystra ut. I motsats till formel 1-tävlingar kräver Carten torra banor. Finns det inte heller på lördag några sådana är söndagen reservdag.

De tyska arrangörerna har för länge sedan sålt alla 70000 biljetterna.

Europapremiären för Cart är den största tävlingen hittills på den ett år gamla Eurospeedway.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons