Annons

Gulldén hjälte – möter sitt nya lag i CL-final

Det gick knappt att skilja Györi och Brest åt i handbollens Champions League-semifinal.
Till slut krävdes straffar och då klev Isabelle Gulldén fram och skickade Brest vidare. Nu väntar hennes nya klubb Vipers Kristiansand i finalen.
Handboll • Publicerad 29 maj 2021
Tidigare landslagsstjärnan Isabelle Gulldén ska spela final i Champions League. Arkivbild.
Tidigare landslagsstjärnan Isabelle Gulldén ska spela final i Champions League. Arkivbild.Foto: Henning Bagger/TT

20–20 efter ordinarie tid blev 23–23 efter förlängning. När det sedan vankades straffar var franska Brest och stjärnan Isabelle Gulldén kallast. Den svenska mittnian tog hand om den avgörande straffen och gjorde inga misstag.

Györi lär säkert gräma sig. Det ungerska laget fick en straff med 40 sekunder kvar av ordinarie tid och kunde då klivit upp i en tvåmålsledning. I stället räddade danskan Sandra Toft och Brest kunde kvittera i anfallet efter.

Annons

Toft stod även för en avgörande räddning i förlängningens slutskede.

Motståndet i finalen blir norska Vipers Kristiansand, som Gulldén ansluter till efter säsongen när hennes kontrakt med den franska storklubben gått ut.

Vipers besegrade Sabina Jacobsens CSKA Moskva med 33–30 i semifinalen.

Svenska Vipers-målvakten Evelina Eriksson fick ingen speltid.

Gulldén har redan en CL-seger på meritlistan. 31-åringen spelade en avgörande roll när CSM Bukarest vann turneringen 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons