Brev till Bladetsporten

Sport • Publicerad 29 juli 2002

Sökes: Tränare som vill ta över ett lag i spillror.

Detta är inte speciellt kul att behöva skriva det här. Men Hasse måste nog tyvärr inse att han inte har något mer att ge. Han är känd för att vara en kämpe och att aldrig ge sig, det ska han ha en stor eloge för. Men när han inte verka kunna påverka spelarna längre då....

Det kan inte vara kul som tränare att se sitt lag uppträda på det sätt som man gjorde i den senaste matchen. Man kan förlora på två sätt, genom att kämpa sig till en hedersam förlust (om det nu finns sådana ) och ställa upp för sin tränare eller att bara som mot Assyriska få matchen att gå och sen bli helt knäckta och inte förstå vad man gjort för fel!!!!! Ingen nämnd ingen glömd.

Vill man som spelare ställa upp för sin tränare (och supporters) får man ju visa detta genom att kämpa. Vill man inte ha Hasse kvar så får man ju säga till vid sidan om planen istället för att förlora och förlora och tro att någon annan skall lösa saken! Hur stämningen och sammanhållningen är i laget vet bara spelare och tränare själva. Och där har tränaren ett stort ansvar tillsammans med styrelsen! Det gäller att vara ärliga mot varandra!

Att Hasse gjort ett utmärkt jobb i klubben finns det nog ingen som kan säga emot. Genom att få ut det mesta av spelarna, att göra laget till ett gäng som aldrig ger sig. Att lyckas med nyförvärv, vem kände till ”Weste”, Sjöfors, Ringberg med flera innan dom kom till MAIF. Men samtidigt så har nog de tre åren som laget varit nära allsvenskan satt sina spår och då får man bara räkna förra året som en besvikelse.

Förra året kallades ju för ”tredje gången gillt”. Ska man vara efterklok (tyvärr är man ju det i motgång) så kan man ju fundera om det finns något som heter fjärde gången gillt, tror inte det. Risken blir att man kommer ihåg Hasse för att han förde ner laget till division II. Och det är mycket värre än att missa allsvenskan.

Klacken var ovanligt tyst i andra halvlek, kanske för att vi ville markera vårt missnöje. En röst sa: Spelarna har betalt för att kämpa och ta poäng. Vi betalar för att se dom spela och att kämpa och det viktigaste av allt är att visa hjärta för klubben och supporters!

Vi har sagt att vi stöder laget i med och i motgång. Det gör vi, men till slut måste man vissa sitt missnöje! Tyvärr finns det inga bra sätt att göra det på, det känns alltid hårt. Alla önskar väl inget annat att det ska gå bra för laget och tränare eller varför inte hela föreningen. Till slut vill jag tillägga: ska Hasse vara kvar så måste ALLA ställa upp för varandra annars GÅR DET ÅT…

Mattias G Nilsson, Styrelsen Sillastrybarna

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.